Le Mans

To danske biler på podiet i Le Mans

Nicki Thiim og Marco Sørensen i Aston Martin #95 og Nicklas Nielsen i Ferrari #83 blev nummer tre i deres klasser på Le Mans.

Sådan gik det danskerne

  • G-Drive Racing #26 (med Mikkel Jensen) - nummer 5 i LMP2
  • High Class Racing #33 (danskerbilen med Anders Fjordbach) - udgået i LMP2
  • Aston Martin #95 (med Nicki Thiim og Marco Sørensen) - nummer 3 i GTE Pro
  • Porsche #92 (med Michael Christensen) - nummer 7 i GTE Pro
  • Ferrari #83 (med Nicklas Nielsen) - nummer 3 i GTE Am
  • Ferrari #66 (med Jan Magnussen) - nummer 6 i GTE Am
  • Ferrari #85 (med Michelle Gatting) - nummer 9 i GTE Am

Tredje Toyota-sejr i træk

Toyota #8 vandt dette års Le Mans i suveræn stil. De vandt med fem omgange ned til Rebellion #1 og yderligere en omgang ned til søsterbilen Toyota #97.

Toyotaen blev kørt af Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima og Brendon Hartley.

Sådan forløb Le Mans

/ritzau/

Det endte med Toyota-triumf for tredje år i træk, da det ikoniske Le Mans-løb søndag eftermiddag sluttede efter 24 timers kørsel.

Der var fem biler til start i kongeklassen, LMP1.

To biler fra Toyota, to fra Rebellion Racing og en enkelt fra Bykolles Racing Team, hvoraf kun sidstnævnte måtte udgå.

Længe lå Toyotas nummer 7 i front, men et pitstop på en halv time i løbet af natten sendte Toyota nummer 8 i front. De to Rebellion-biler strøg også forbi.

Herfra kom der aldrig spænding om sejren, mens de to Rebellion-biler til gengæld længe duellerede om andenpladsen.

Med cirka en time tilbage stødte den ene Rebellion-racer på problemer, og det betød, at den anden Toyota klemte sig op på en tredjeplads.

For de otte danske deltagere i det ikoniske løb blev det en blandet fornøjelse.

I den næstbedste klasse, LMP2, kørte Mikkel Jensen rigtig flot i sin Le Mans-debut for G Drive Racing. Den 25-årige dansker var en væsentlig årsag til, at holdet i lang tid så ud til at sikre sig en podieplacering som nummer tre.

Med under en time tilbage af løbet stødte den franske kører Jean-Eric Vergne dog på problemer i bilen, og holdet faldt ned til en femteplads.

Også i LMP2-klassen måtte Anders Fjordbach se sin bil hos High Class Racing blive trukket ud lidt over klokken 2 om natten efter vedvarende problemer.

Efter flere lange pitstop kunne man ikke overholde reglen om, at alle tre kørere skulle nå minimum seks timer hver i bilen. Derfor blev den trukket ud.

Nicki Thiim og Marco Sørensen sikrede sig en podieplacering, da de kørte deres Aston Martin til en tredjeplads i GTE Pro-klassen, hvor Michael Christensen og Porsche havde store problemer og sluttede som nummer syv.

Veteranen Jan Magnussen endte med JMW Motorsport som nummer seks i GTE Am-klassen. Han kunne se sin yngre landsmand Nicklas Nielsen ende på podiet som nummer tre i sin Ferrari hos holdet Af Corse.

Løbet var en frustrerende oplevelse for eneste danske kvinde i løbet, Michelle Gatting, der kørte på et rent kvindehold hos Iron Lynx-holdet i en Ferrari.

26-årige Gatting luftede flere gange undervejs sin frustration over, at holdledelsen ikke gav hende optimale muligheder for at præstere endnu bedre, end den niendeplads det blev til.