Le Mans

Porsche ramt af coronavirus under Le Mans – trækker ni kørere fra stort løb

Danske Michael Christensen og otte Porsche-kollegaer stiller ikke til start på Nürburgring, fordi teamet er ramt af den nye coronavirus.

Tre positive coronaprøver får store konsekvenser hos Porsche, der omgående trækker hele ni kørere fra det kommende 24-timersløb på Nürburgring Nordschleife.

En af de ni fabrikskørere er danske Michael Christensen, der selv er testet negativ for virussen.

- Vi havde håbet, at vi kunne tage revanche fra skuffelsen på Le Mans, men sådan skulle det altså ikke gå, siger Michael Christensen i en pressemeddelelse.

- Porsche prioriterer folks helbred højest, og det kan jeg kun slutte op om. Der skal ikke tages nogle chancer, og så må vi acceptere, at vi ikke kommer til start på Nürburgring.

Det er ikke præciseret, hvilke Porsche-medarbejdere, der er testet positiv for den nye coronavirus. Dog fremgår det af pressemeddelelsen fra Michael Christensen, at de positive prøver blev taget søndag, hvor Le Mans sluttede.

Kikser VM-forsvar

Rent sportsligt var Le Mans også en kedelig oplevelse for den regerende verdensmester for GT-biler. Hvad Christensens bil ikke havde af fart, havde den til gengæld af tekniske problemer. Det betød, at han og teamkammeraterne aldrig var i nærheden af noget stort resultat. De sluttede som nummer seks i deres GTE Pro-klasse, og derfor kommer Christensen og den franske makker Kevin Estre ikke til at genvinde verdensmesterskabet.

Det ser umiddelbart ud til, at de må sende VM-titlen videre til Marco Sørensen og Nicki Thiim, der blev nummer tre i deres Le Mans-klasse. De to danskere fører VM-stillingen med 157 point inden sæsonens sidste løb i Bahrain. De nærmeste forfølgere, Alexander Lynn og Maxime Martin, har 142 point.

Weekendens 24-timers løb på Nürburgring tæller ikke med i VM-stillingen. Der er dog stadig tale om et stort løb, hvor 102 biler havde meldt sig til start.