Kører DM for første gang uden sin far: - Han vil smile ned til mig

Frederik Jakobsen kører sit første danmarksmesterskab i speedway uden sin far, som han mistede tilbage i august.

Onsdag aften skal den 69. danmarksmester i speedway findes, når der køres om det individuelle mesterskab på Vojens Speedway Center.

Og det bliver et følelsesladet et af slagsen for løbets nummer tre, Frederik Jakobsen, som for første gang stiller til start uden sin far, Jan Jakobsen.

Jeg ved, at han vil sidde deroppe og smile ned til mig

Frederik Jakobsen, professionel speedwaykører

Mod slutningen af august mistede Frederik Jakobsen sin far til kræft, efter han havde kæmpet med sygdommen i tre et halvt år.

Frederik Jakobsen har altså taget afsked med sit livs anker, og hele speedwaysporten har også sagt farvel til en sand kulturbærer.

- Speedway er en rigtig familiesport. Vi har rejst Danmark tyndt flere gange sammen og hygget os med det. Han har lagt alle byggestenene for den karriere, jeg har opbygget mig. Selvom han til sidst ikke kunne hjælpe lige så meget, som han gerne ville, så brugte han stadig sin sidste energi på mig.

- Han var det gladeste menneske i hele verden, og jeg tror, at alle, der kendte ham, ved, at han knapt nok kunne blive sur, siger Frederik Jakobsen til TV 2 SPORT.

Det hele startede med, at Jan Jakobsen gik i behandling for lyskebrok, men hurtigt fandt lægerne ud af, at der desværre var tale om noget langt mere alvorligt. Han kunne ikke længere hjælpe med mekanikken på samme måde, som han plejede.

Det viste sig at være en tumor i maven, som Jan Jakobsen aldrig kom sig over.

Stolt uanset resultatet

Jan Jakobsen var selv tidligere professionel speedwaykører i sine unge år.

Derfor har Frederik Jakobsen ikke kun sagt farvel til en far. Men også en mentor og en bedste ven.

Ved onsdagens DM i speedway er det som følge af de nuværende corona-restriktioner kun tilladt at have omkring 300 tilskuere til arrangementet. Og her vil Frederik Jakobsen sætte jagten ind på en top fem-placering, når startskuddet lyder.

Men en ting er sikkert: De tilskuere, der mangler på lægterne, ser med fra oven.

- Han har været i mine tanker under samtlige løb, jeg har kørt, siden han døde. Til løbet vil han være sindssygt stolt over mig uanset resultatet. Så jeg ved, han vil sidde deroppe og smile ned til mig, siger en rørt Frederik Jakobsen.

DM i Speedway kan ses på TV 2 SPORT fra 18:30.