Motorsport

Bartosz Zmarzlik kører fra alt og alle og genvinder VM

Efter fornem kørsel er Bartosz Zmarzlik igen verdensmester i speedway. Det er anden gang i karrieren.

Polakken Bartosz Zmarzlik er for andet år i træk verdensmester i speedway.

Det blev Zmarzlik ved at nå finalen i polske Torun, som var det sidste af otte løb i VM-serien.

VM-guldet var dog ikke nok for Zmarzlik, som efter endnu en suveræn præstation vandt finalen foran landsmanden Maciej Janowski og Artem Laguta.

Med samlet 133 point efter de otte VM-løb var Zmarzlik en overlegen vinder af VM-guldet.

Briten Tai Woffinden endte med at snuppe VM-sølv efter omkørsel med svenske Fredrik Lindgren, som måtte tage til takke med bronzen.

Dansker klar til næste års VM-serie

Leon Madsen nåede ikke videre fra semifinalen, men pointhøsten var nok til ende i top-6 i den samlede stilling, hvilket sikrer danskeren billet til næste års VM-serie.

Leon Madsen nåede samlet at hente 89 point i denne sæson og sluttede dermed som femmer. Janowski blev nummer fire med 107 point.

Flere kørere kunne have overhalet Leon Madsen i kampen om at ende i top-6, men det lykkedes ikke for dem. Australske Jason Doyle blev samlet sekser med 87 point.

Iversen og Michelsen skuffede

To danskere yderligere var med i lørdagens grandprix, men hverken Niels-Kristian Iversen eller Mikkel Michelsen imponerede.

Iversen kørte sit VM-grandprix nummer 100, men han fik aldrig for alvor fejret det med sin kørsel på banen.

- Jeg har været med i lang tid. Jeg føler stadig, at jeg har, hvad der skal til for at være med. Jeg har haft to skader, og jeg har ikke fået nok tid til at forberede mig i denne komprimerede sæson.

- Det har været skuffende, og det har været hårdt for mig. Jeg håber, at jeg kan vende tilbage, men jeg bliver ikke yngre. Men jeg føler, jeg har mere at give, siger Iversen, der skal håbe på et wildcard i næste sæson.

Efter et styrt og smerter i nakken trak Iversen sig før sit sidste heat. Han fik et enkelt point i løbet af de første fire heat.

Mikkel Michelsen opnåede to point i sine fem heat efter to tredjepladser, og han skal også håbe på et wildcard, hvis han skal med i næste sæsons VM-serie.

Denne sæson har på grund af coronapandemien været barberet ned til at bestå af otte grandprixer.

De er blevet kørt i polske Wroclaw, Gorzow og Torun samt i tjekkiske Prag efter en model, hvor der er kørt både fredag og lørdag fire gange.