Motorsport

Nu har Kevin Magnussen bare ét formål med resten af sin karriere

Efter afskeden med Formel 1 har Kevin Magnussen tænkt sig at jagte alle de sejre, som han ikke kunne gå efter, da han var i Formel 1.

Kevin Magnussen er på en måde blevet sat på fri fod.

- Jeg føler mig lidt som en lille dreng i en slikbutik, konstaterer Kevin Magnussen med et smil på læben over for TV 2 SPORT.

Efter den danske racerkører i slutningen af sidste år sagde farvel til Formel 1, har et hav af andre muligheder åbnet sig for Danmarks bedste racerkører.

Og fælles for alle de muligheder er, at Magnussen nu har tænkt sig at køre for at vinde. Og kun for at vinde.

- Jeg har været sindssygt fokuseret på Formel 1 hele mit liv, og har aldrig haft chancen for at prøve kræfter med andre dele af motorsporten. Men nu er jeg i en situation, hvor jeg sådan set kan prøve det hele. Om det er Nascar, Le Mans, Indycar eller rally. Alt er åbent for mig.

- Lige meget hvad jeg kommer med i, så vil jeg være i en situation, hvor jeg kan vinde. Alt, hvad jeg gør fra nu af, vil jeg gøre for at vinde. Det vil være målet, siger Kevin Magnussen og uddyber:

- Det var det selvfølgelig også i Formel 1, men jeg kan jo ikke sige 100 procent ærligt efter min første sæson med Haas, at jeg troede på, vi ville vinde året efter. Nu bliver det sådan, at i hver eneste sæson jeg går ind i, der vil formålet være at vinde. Det er det eneste, det vil handle om.

Formel 1 har også været 'hårdt' og 'irriterende'

Mandag blev det offentliggjort, at Kevin Magnussen fra 2022 bliver fabrikskører hos Peugeot. Her bliver danskeren en del af franskmændenes hypercar-projekt, der blandt andet vil gå efter at vinde det legendariske Le Mans.

Og i 2021 deltager den 28-årige dansker IMSA-serien i USA for Cadillac Chip Ganassi Racing, hvor han for nylig netop kæmpede med om sejren på en anden legendarisk racerbane, Daytona.

- Formel 1 har været spændende og fedt, men efter syv år savner jeg meget at køre med om sejrene igen. Jeg var bange for at ende med at have brugt 10-15 år i Formel 1 uden at have vundet noget som helst, siger Kevin Magnussen og fortsætter:

- Jeg er vokset op med hele tiden at prøve at vinde. Jeg var nødt til at vinde for at komme i Formel 1. Så hver dag er jeg stået op med en eller anden energi og drøm om at vinde det næste, jeg skulle køre. Man har ligesom den der sejr i sigte som en gulerod, og jeg må bare sige, at efter syv år var den der gulerod begyndt at blive lidt rådden.

Kevin Magnussen har i størstedelen af sin karriere i Formel 1 kørt for mindre hold, der ikke har haft en reel chance for at køre med om sejrene i de enkelte løb - og slet ikke verdensmesterskabet. Der er simpelthen andre og større hold, der har haft bedre biler. Og således kunne danskeren køre bedre end alle andre uden reelt at have en chance for at vinde alligevel.

- Det er hårdt. Og det er irriterende. Når man er atlet, så skal man have lidt en arrogant tanke omkring sig selv. Man skal være selvsikker og tro på sig selv. Jeg har hele tiden troet på, at jeg kunne slå de bedste. Hvis jeg bare fik den rigtige bil, så ville jeg kunne vinde. Det var hele tiden min tro, men jeg har ikke kunne bevise det, siger Magnussen.

Danskerens bedste resultat kom i det første Formel 1-løb i karrieren i 2014, hvor han kørte for McLaren, der er et stort og hæderkronet team i Formel 1. Her blev det til en andenplads i Australiens Grandprix.

Nu skal der hentes metal

Fra 2022 har Magnussen og Peugeot ikke kun som mål at vinde Le Mans. Det franske hold kommer nemlig også til at deltage i WEC-serien, som Le Mans altså er en del af sammen med flere andre langdistanceløb.

- Nu føler jeg, at jeg får chancen for at få noget for pengene som racerkører. Få noget igen. Hvis jeg kan hive nogle trofæer hjem, så vil jeg føle, at jeg får noget for alt det arbejde, jeg har lagt i min karriere og talent gennem hele livet. Der er meget mere at hente.

- Det kan godt være frustrerende, at man ikke får en pokal med hjem, selvom man har kørt et virkelig godt løb. Jeg glæder mig til, at når man har været den bedste, så får man også den største pokal med hjem, siger Kevin Magnussen.

Magnussen er den danske racerkører, der har kørt langt flest Formel 1-løb. Mandag lukkede den danske racerkører dog mere eller mindre døren til Formel 1 over for TV 2 SPORT.

Men som en mand, der bare elsker motorsport, findes der meget andet spændende end blot Formel 1, der ofte betegnes som motorsportens kongeklasse.

- Jeg er sådan en, der kommer op og køre over alt muligt motorsport. Jeg elsker bare at køre race, og jeg elsker at konkurrere i racerbiler. Når du kører Formel 1, så kan du kun det. Så udelukker det ligesom alt andet. Det er gaven ved ikke at køre Formel 1 mere, siger Magnussen og tilføjer:

- Jeg er ret begejstret for den tid, jeg går ind i nu, for der er så mange nye ting, der åbner sig.