Motorsport

Hvis Lundgaard fejler i år, kan kun en 'rig far' redde Formel 1-drømmen

Christian Lundgaard er klar over, at den kommende sæson i Formel 2 kan blive afgørende for Formel 1-chancerne.

- Vi blev nummer syv i mesterskabet sidste år. I år skal vi seks pladser længere frem.

Målsætningen er ganske klar, når det danske racertalent Christian Lundgaard skal sætte ord på sine forventninger til sin anden sæson i Formel 2.

Hvis man skal have en chance mere, så tror jeg, at man skal have en rig far

Christian Lundgaard

Kun det bedste er godt nok.

Og det er der en grund til. For det er de færreste, der kommer i Formel 1, hvis ikke de har levet op til forventningerne i løbet af de to første sæsoner i Formel 2, der har historisk har været det sidste springbræt til motorsportens kongeklasse for utallige racerkørere.

- Alle sæsoner i sig selv er afgørende. Men det er mit andet år i Formel 2, og hvis man skal have en chance mere, så tror jeg, at man skal have en rig far for at sige det lige ud, og det vil jeg ikke mene, jeg har.

- Jeg ved, det er et år med et break through, der skal til. Jeg ved, hvad der kan komme, hvis jeg gør det. Men det er ikke noget, jeg har fokus på, for jeg ved, at det kommer slet ikke til at ske, hvis jeg ikke gør det godt nok i det, jeg står i.

Så hvis du ikke leverer i år, skal der et mindre mirakel til for at komme i Formel 1?

- Der er altid muligheder, men jeg vil sige, at chancerne er langt lavere, siger Christian Lundgaard til TV 2 SPORT.

19-årige Christian Lundgaard er tilknyttet talentakademiet hos Formel 1-holdet Alpine F1, der sidste sæson gik under navnet Renault. Onsdag blev det meddelt, at danskeren også i 2021 skal køre i Formel 2 for ART Grand Prix.

"Januar har været ekstremt travl"

I 2020-sæsonen vandt Christian Lundgaard to løb, og fire gange yderligere endte han på podiet. Det rakte til en syvendeplads i det individuelle mesterskab, og det skal forbedres i år.

Danskeren har derfor haft noget at se til i sine forberedelser til den kommende sæson, der begynder i den sidste weekend i marts.

- Jeg har gravet alle mine rapporter op fra 2018, 2019 og 2020 og gået igennem dem alle sammen. Jeg har haft møder med min ingeniør, jeg ved ikke hvor mange gange efterhånden. Specielt i januar har været ekstremt travl.

- Fra min egen synsvinkel er vi gået mere i dybden med videoer af løbene for at se, hvad de andre gør i denne situation, hvad gjorde jeg, og hvad kunne jeg have gjort anderledes?

Lundgaard peger på, at der skal leveres på et mere stabilt niveau, end tilfældet var i 2020. I år har han haft fordelen af at kunne forberede sig på en sæson, hvor han ikke skal ud og prøve kræfter med en ny klasse.

- Det er den samme form for arbejde - bare lidt mere detaljeret. Nu skal jeg ikke lære noget helt nyt at kende. Jeg skal arbejde med det samme, det er bare mere detaljeret, siger Christian Lundgaard.

Det er første gang i karrieren, at Christian Lundgaard skal køre i samme klasse to sæsoner i træk. I 2017 kørte han Formel 4, i 2018 var det Formula Renault, I 2019 kørte Lundgaard i Formel 3, mens han i 2020 tog skridtet til Formel 2.