Motorsport

Lundgaards fremtid på plads - fortsætter i Formel 2

I 2020 blev Christian Lundgaard nummer syv i Formel 2-mesterskabet. I år får han muligheden for at forbedre det resultat.

Drømmen om en fremtid i Formel 1 lever for racertalentet Christian Lundgaard.

Ligesom i 2020 skal danskeren i år køre i Formel 2, der historisk set har været det sidste springbræt til motorsportens kongeklasse for utallige racerkørere.

Christian Lundgaard, der er tilknyttet Alpine F1's talentakademi, skal helt som ventet også køre for ART Grand Prix i 2021. Det skriver holdet i en pressemeddelelse.

- 2020 var mit første år i Formel 2. Jeg lærte meget på og uden for banen. Det var et hårdt år i forhold til resultaterne, men vi endte alligevel med at få flere podieplaceringer end i Formel 3 året inden.

- Det viser, at når alt går godt, kan vi levere, og det er årsagen til, at vi fortsætter samarbejdet. Vi tror på hinanden, og vi har det samme mål, siger Christian Lundgaard, der får franske Théo Pourchaire som teamkollega.

Det er tredje år i træk, at Christian Lundgaard skal køre for ART Grand Prix. I 2019 kørte han for det franske hold i Formel 3, mens han året efter kørte sin første sæson i Formel 2.

I 2020 blev den 19-årige dansker nummer syv i det individuelle mesterskab. Han formåede at vinde to løb, mens han yderligere fire gange havnede på podiet. Men det kan blive endnu bedre, vurderer holdets teamchef, Sébastien Philippe.

- Christians naturtalent er nu vist i Formel 1, hvor han leverede exeptionelle præstationer.

- I 2021 vil Christian have mulighederne for at kæmpe med om titlen, siger Philippe.

Christian Lundgaard fik i november 2020 et økonomisk rygstød i sin jagt på Formel 1, da han landede en millionaftale med den danske virksomhed Mascot.