Motorsport

Magnussen glæder sig over 'mindre fjendtlig' hverdag

Kevin Magnussen glæder sig til en mindre fjendtlig hverdag, hvor teamkammerater er nogen, man ønsker det bedste for og ikke for alt i verden skal slå.

I en årrække har Kevin Magnussen været vant til at se Formel 1-overskrifter, der som regel er blevet afsluttet med "slår Grosjean" eller "taber til Grosjean".

For selvom den danske racerkører med tiden opbyggede et respektfuldt venskab til franskmanden Romain Grosjean, så var der ingen tvivl om, at hver eneste placering blev målt direkte op imod den daværende Haas-teamkammerat.

Der er en anden stemning, når man arbejder sammen. Det er lidt mindre fjendtligt

Kevin Magnussen

Men nu er den tid forbi. 28-årige Kevin Magnussen blev mandag præsenteret som kommende kører hos den franske motorsportsgigant Peugeot, og danskeren er slet ikke i tvivl om, hvad der bliver den største forskel sammenlignet med tiden i Formel 1.

- Den allerstørste forskel er jo, at jeg skal køre sammen med to andre i bilen. Så vi er et hold, hvor der er to andre kørere, der rent faktisk er mine teamkammerater.

- I Formel 1 har det altid været sådan, at din teamkammerat nærmest er din værste fjende, fordi vi alle sammen kæmper om at komme til tops i sporten, og den eneste måde, du rent faktisk kan blive vurderet og bedømt af omverdenen, er direkte imod din teamkammerat, fordi han er den eneste, der kører i den samme bil som dig, siger Kevin Magnussen til TV 2 SPORT.

En helt anderledes hverdag

Kevin Magnussen bliver en del af det franske holds hypercar-projekt fra 2022 med ambitionen om at vende tilbage til Le Mans og racerløb på øverste niveau. Den tidligere Formel 1-kører for McLaren, Renault og Haas er dog ikke udtaget til det endelige Le Mans-mandskab endnu, men figurerer altså i bruttotruppen.

Peugeot skal desuden deltage i WEC-serien, som Le Mans er en del af sammen med flere andre langdistanceløb.

- Det her er helt anderledes (end Formel 1, red.). Nu får jeg nogle kørere, som jeg rent faktisk skal arbejde sammen med og som 100 procent vil være mine teamkammerater. Som jeg skal kunne stole på, og de skal kunne stole på mig. Det glæder jeg mig også rigtig meget til.

Det indeværende år bruger Kevin Magnussen hos holdet Chip Ganassi Racing i den amerikanske Imsa-serie, hvor han stille og roligt kan forberede sig på en større fremtid i sporten.

- Jeg har allerede fået en lille forsmag på den del af sporten på Daytona, og det nyder jeg faktisk rigtig meget. Det er en anden dynamik i teamet. Der er en anden stemning, når man arbejder sammen. Det er lidt mindre fjendtligt. Det er faktisk ret fedt at være på hold med nogen og deles om resultatet og indsatsen, fortæller Magnussen.

Danskerens kommende hold præsenterede Magnussen sammen med seks andre kørere. På listen var også landsmanden Mikkel Jensen, der altså fra 2022 skal være holdkammerat med Magnussen.