Motorsport

Magnussen følte sig mere stresset end nødvendigt

Kevin Magnussen skal vænne sig til helt nye løbslængder, der er langt fra Formel 1's format.

Ny bil, nye baner og nye løb.

Kevin Magnussen har mange nye ting at forholde sig til i sin nye hverdag i den amerikanske IMSA-serie, men også varigheden af løbene er af en anden størrelse, end danskeren har været vant til fra sine seks år i Formel 1.

I Formel 1 er der tale om sprintløb, hvor den aktive del af løbet ikke må vare længere end to timer. Det er en tolvtedel af 24-timers-løbet på Daytona, hvor Magnussen fik debut for Chip Ganassi Racing-holdet.

- Jeg er vant til løb af maksimalt to timers varighed, så man skulle aldrig tænke 20 timer frem. Nogle gange i løbet på Daytona følte jeg mig mere stresset end nødvendigt. Man skal bare være konstant, siger Kevin Magnussen til IMSA-seriens hjemmeside og fortsætter:

- Selvfølgelig skal man være hurtig, men man behøver ikke at være stresset over en masse ting i de første timer af løbet.

28-årige Magnussen erkender derfor, at han skal tilpasse sig en smule, så han tænker på løbet som en helhed.

- Der sker ingen skade, hvis jeg stresser, for det betyder bare, at jeg kører hurtigt og skynder mig, siger Kevin Magnussen.

Debut på velkendt bane

Magnussen og Chip Ganassi Racing-holdet, der også talte kørerne Renger van der Zande fra Holland og Scott Dixon fra New Zealand, blev nummer fem på Daytona i slutningen af januar.

Næste udfordring for danskeren er 12-timers-løbet på Sebring i Florida. En bane han har et godt kendskab til, selv om det bliver første gang, han selv skal prøve kræfter med den i løbssammenhæng.

- I rigtig mange år har jeg set min far på den bane i fjernsynet, så selv om jeg ikke har kørt der, kender jeg banen, og jeg ved, at det bliver en udfordring i trafik. Og de sidste timer af løbet, når det er mørkt, det bliver sjovt. Jeg ser frem til det, lyder det fra Magnussen.

Løbet på Sebring køres 20. marts.