Motorsport

Nicki Pedersen i topform føler, ti år er forsvundet i passet

Nicki Pedersen går efter en topplacering ti år efter sit seneste DM-guld.

44-årige Nicki Pedersen har prøvet det meste inden for speedway.

På det individuelle plan er der ingen tvivl om, at hans tre verdensmesterskaber står øverst på huskelisten, som også rummer syv danske mesterskaber, og inden onsdagens individuelle DM-finale er den aldrende fynbo klar til at køre for guldmedalje nummer otte:

- Sommerfuglene er der i maven, og jeg kan godt mærke, at man bliver sådan lidt pirrelig, hvis man kan sige det sådan, så jeg glæder mig, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

- Selvfølgelig sigter jeg efter guldet. Jeg stiller ikke op, hvis jeg ikke føler, jeg kan være med i top-3. Men jeg ved også, at når man er i top-3, så kan alt ske.

Det seneste danske mesterskab ligger ti år tilbage, mens verdensmesterskaberne er dateret til 2003, 2007 og 2008 for Pedersen, der de seneste år har holdt karrieren kørende efter blandt andet et brud på nakken tilbage i 2017. Men han har ikke glemt opskriften på et mesterskab.

- Jeg ved, at i vores sport skal grejet også ’rende stærkt’, og det skal fungere på dagen. Der er mange marginaler, der spiller ind. Men jeg synes, vi er godt forberedt.

- Så jeg håber på fem gode starter, for det handler om stabilitet hele vejen igennem. Så må vi se, hvis jeg kan komme i finalen, hvad der så kan ske derfra, siger den rutinerede kører, der forventer et tæt løb, hvor der er "en god håndfuld, der kan vinde, og hvor intensiteten som altid er i top".

EM åbner op for et comeback til VM-serien

Det er da også en velkørende Nicki Pedersen, der møder op til det individuelle DM onsdag aften.

I både den hjemlige og den stærke polske liga leverer den tidligere verdensmester topresultater, og det er ikke tilfældigt, hvis man spørger køreren selv.

- Jeg er i rigtig god form. Jeg har trænet enormt hårdt hele vinteren, så i forhold til kondition og fokus er jeg rigtig godt med.

- Jeg ser mig jo slet ikke som en på 44. Jeg tror, der er ti år, der er forsvundet i mit pas. Jeg brænder stadig for det, har masser energi og vil det endnu.

Og det giver også håb for et comeback til sportens fornemmeste serie - nemlig VM-serien, hvor han mellem 2002 og 2018 har vundet 17 grandprixer.

I juni og juli skal Pedersen i selskab med Leon Madsen, Mikkel Michelsen og Patrik Hansen køre fire løb i EM-serien, hvor den samlede vinder også får en plads i næste års VM-serie, og europamesteren fra 2016 er optimistisk:

- Om det bliver guld, eller hvad det bliver, det må vi se. Det er også et fikspunkt for mig selv til at se, hvor stærkt jeg kører, og så tager jeg det hele ud fra det.

Sønnen følger i fars hjulspor

Dog er det ikke længere kun hans egen træning, der prioriteres af Nicki Pedersen.

Dagen før DM mødte TV 2 SPORT ham og sønnen Mikkel på den lokale speedwaybane, hvor den yngste Pedersen for nylig er begyndt at slå sine folder og nu nyder godt af farmands råd og vejledning, når der er tid til det mellem løb rundt om i Europa.

- Det giver os noget sammen, selvfølgelig gør det det. Men det tager også meget tid, og jeg er meget væk. Han er også meget afklaret med, at der nogle gange er nogle andre, der må tage med, så det løser vi. Men han er frisk og synes, det er sjovt.

- Speedway ligger jo i blodet, men jeg vil næsten sige, at der er flere nerver på, når han kører rundt derude, end når jeg selv sidder på cyklen, smiler den stolte far, der allerede kan se en god udvikling hos sønnen, selvom han kun har været på banen fire gange og må høre en del på fars råd under træningen:

- Jeg synes, det er fint nok. Han presser mig nogle gange, og det er fint nok, siger den snart otteårige Mikkel, der ikke er meget for at sige noget tilbage, når farmand stiller krav.

- Nej, det tør jeg ikke, lyder det med et lille grin fra den yngste Pedersen.

- I har snakket om timeglas, siden jeg blev 40

Men der går nok lidt, før farmand selv trækker sin speedwaycykel i garagen for good og overlader hjulsporet helt til sønnike.

I hvert fald er han ikke meget for at snakke om et karrierestop endnu:

- Efter jeg blev 40, så har I snakket om timeglas hele tiden. Jeg vil næsten sige, jeg er i mit livs bedste form. Pt. har jeg det rigtig, rigtig godt.

- Jeg nyder mit liv og har det også godt med familien. Det giver også noget på banen, at man har det godt der og er i god form, lyder det fra en motiveret Nicki Pedersen.

Se, om det lykkes Nicki Pedersen at vinde sit 8. individuelle DM-guld på TV 2 SPORT onsdag fra kl. 18.30.