Motorsport

Magnussen udgår i Indycar-debut

Kevin Magnussen nåede at føre Indycar-løbet på Road America-banen, inden hans motor sagde stop.

Kevin Magnussen udgik efter 35 omgange, da han søndag fik debut i den amerikanske løbsserie Indycar.

Den danske racerkører mistede pludselig motorkraft, og da han trådte på koblingen, døde motoren helt, fortalte han sit hold over radioen.

Kevin Magnussen havde ellers lige haft nogle gode omgange på Road America-banen. Han lå således i front af løbet i cirka seks omgange frem til omgang 31.

Da stort set alle biler kørte i pit i forbindelse med et gult flag efter 25 omgange, blev Kevin Magnussen på banen og overtog dermed førstepladsen. Han lå ellers og rodede rundt langt nede i feltet, fordi han startede løbet som nummer 21.

I flere omgange holdt han den tidligere Formel 1-kører Takuma Sato bag sig, men den 44-årige japaner havde god fart i bilen og kom forbi Magnussen til sidst.

Kort efter overhalingen kørte Magnussen i pit og dumpede ned på 21.-pladsen, og få omgange senere døde hans motor altså.

Magnussen måtte parkere bilen langs væggen, inden han blev trukket i pit.

Magnussen vikarierede i Indycar for den svenske kører Felix Rosenqvist, som i sidste weekend kørte galt i et løb i Detroit og derfor ikke er klarmeldt til søndagens løb.

Arrow McLaren-holdet har lånt Magnussen hos Chip Ganassi Racing, som han til dagligt kører for i den amerikanske sportsvognsserie Imsa.

Magnussen har tidligere udtalt, at han drømte om at prøve kræfter med Indycar, og sulten efter at bevise sig er nok ikke forsvundet efter søndagens oplevelse.

Søndagens løb blev vundet af spanske Alex Palou, som også fører løbsserien samlet. Romain Grosjean, som er Kevin Magnussens tidligere holdkammerat på Formel 1-teamet Haas, endte som femmer.