Motorsport

Nicki Pedersen udelukket i seks måneder

Speedwaykøreren Nicki Pedersen kommer ikke til at køre løb de næste seks måneder, lyder dommen.

Den tidligere verdensmester i speedway Nicki Pedersen har fået frataget sin licens i seks måneder.

Han er derfor udelukket fra alle danske og internationale løb i et halvt år.

Det fremgår af en kendelse fra Danmarks Motor Union (DMU).

Appellerer kendelsen

Unionens disciplinærnævn har konkluderet, at Nicki Pedersen har udvist truende og usportslig adfærd i forbindelse med en ligamatch i Holsted 2. juni. Det er alt sammen i strid med DMU's reglement, og derfor falder hammeren.

Nicki Pedersens advokat Adam Ringsby-Brandt fortæller til TV 2 SPORT, at kendelsen vil blive appelleret:

- Vi appellerer kendelsen allerede i morgen, så Nicki kan blive ved med at køre, indtil der er truffet en endelig afgørelse.

- Jeg tænker, der er god chance for at få nedsat straffen i en appelsag, for det er stærkt tvivlsomt, om der overhovedet er hjemmel til den straf, han er blevet tildelt. Og så er der nogle mere formelle sagsbehandlingsmæssige fejl i sagen, siger advokaten.

- Der er ikke hjemmel i speedwayreglementet til at frakende licensen for det, han har gjort. Han er anklaget for truende og usportslig adfærd, men for at kunne udelukke nogen skal man have udvist voldelig adfærd. Det er han ikke engang anklaget for at have gjort, siger han og henviser til paragraf 12.14 og 12.15.

Nicki Pedersen, der kører for Holsted Speedway Klub, blev udelukket fra tre heats i matchen og henvendte sig gentagne gange til dommertårnet uden tilladelse, lyder det i kendelsen.

Den første gang nåede han hele vejen ind i dommertårnet, men anden gang kom en vagt i vejen for den iltre speedwaykører.

Det er en skærpende omstændighed, at scenariet udspillede sig flere gange, oplyser disciplinærnævnet.

Holdleder også udelukket

Holsted-holdleder Lars Munkedal er blevet udelukket i to måneder. Også han har "talt med uacceptabelt sprog overfor en ledende official", lyder det i kendelsen.

Det var et enstemmigt disciplinærnævn, der afsagde dommen.

Nicki Pedersen og Lars Munkedal har mulighed for at anke dommen. Det skal ske inden 28 dage.