Motorsport

Lundgaard sikrer sig forløsende podieplads

For første gang siden sæsonens første løb kørte Christian Lundgaard sig lørdag på podiet i Formel 2.

Racerkøreren Christian Lundgaard har haft det svært i Formel 2 i denne sæson, men lørdag fik han en smule oprejsning på Silverstone-banen i England.

I løbsserien, der rangerer lige under Formel 1, kørte den 20-årige dansker sig ind på tredjepladsen i weekendens første sprintløb, som er kortere end hovedløbet, der køres søndag.

Dermed kom Lundgaard på podiet for første gang siden sæsonens første løb i Bahrain, hvor han blev nummer to i et af de to sprintløb.

Lørdagens tredjeplads sikrede Christian Lundgaard ti point til kontoen i mesterskabet, hvor han nu i alt står noteret for 28 point.

Skidt start

Christian Lundgaard startede faktisk lørdagens første løb i pole position, men fik en dårlig start og mistede førstepladsen allerede i første sving.

Han røg ned på tredjepladsen, hvor han blev i resten af løbet.

Formel 1 i bagtankerne

Den unge dansker er en del af Formel 1-holdet Alpines talentprogram, og han var udset en stor sæson i Formel 2, hvilket ville sende ham tættere på et sæde i den mest fornemme klasse.

Ikke desto mindre er han hidtil i sæsonen blevet overgået af Alpines to øvrige talenter, Oscar Piastri og Guanyu Zhou.

Det stiller Christian Lundgaard dårligere i kampen om en plads i Formel 1.

Derfor er weekenden på Silverstone-banen meget vigtig, for når den er overstået, er sæsonen halvvejs overstået, og Formel 1-holdene vil tage bestik af situationen blandt talenterne.

- Silverstone bliver en afgørende løbsweekend for alle på gridden, sagde Mia Sharizman, talentchef for Alpine, før weekenden til Ekstra Bladet.

I sprintløbet senere lørdag kom Lundgaard ned på jorden igen, da det blev til en 13.-plads. Søndag skal der dystes i hovedløbet, som er længere end de to sprintløb.