Motorsport

Nicki Pedersen taler ud om turbulent periode

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen har haft det hårdt, efter han i juli fik frataget sin licens i seks måneder for truende og usportslig adfærd.

Først blev han udelukket, så blev dommen anket, og nu venter Nicki Pedersen på den næste afgørelse. Den tidligere speedway-verdensmester har haft en mildest talt begivenhedsrig sommer.

Mens Nicki Pedersen venter på udfaldet, skulle han onsdag aften i aktion mod Sønderjylland Elite Speedway sammen med sit hold Holsted Tigers. Og inden ræset satte den danske speedwaystjerne for første gang ord på, hvor meget sagen påvirker ham.

- Hvis jeg skal være ærlig, har jeg det rent faktisk ad helvede til. Det skal jeg ikke lægge skjul på. For jeg er en person, der har gjort rigtig, rigtig meget for sporten gennem årene, og jeg er en personlighed, som sætter ærlighed frem for alt. Jeg ved godt, når jeg laver en fejl. Jeg er også den første, og det blev der også sagt af nogle af vidnerne i aftes, der, hvis det er, jeg har været grov eller hård, kommer tilbage og siger: ”Det var sådan og sådan, jeg oplevede det, men det var sgu ikke ment alvorligt."

- Så vi skal lige nogle gange se lignende sager, og der er slet ikke nogen i det her, så kan man jo ikke give seks måneders karantæne. Altså hvor skal vi hen i det her? Come on, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Kan koste ham karrieren

Sagen startede i begyndelsen af juli, hvor Nicki Pedersen ifølge Danmarks Motor Unions disciplinærudnævn havde udvist usportslig og truende adfærd i forbindelse med en ligamatch 2. juni. Derfor blev Nicki Pedersen udelukket fra alle danske og internationale løb i et halvt år.

Den kendelse var Pedersen og hans advokat uenig i, og de valgte derfor at anke dommen, som nu venter på sin afgørelse.

En afgørelse, der ifølge Pedersen afhængigt af udfaldet kan være med til at ende hans fornemme speedwaykarriere.

- Hvis de udelukker mig i de seks måneder, som de står ved, så går vi i den sidste instans, vi nu kan, så der kommer rigtige retsfolk og juridiske folk på. For hvis de udelukker mig i seks måneder, så har jeg heller ikke nogen kontrakt i 2022. For så har jeg ingen licens i november, så kan jeg heller ikke skrive kontrakt, og så er karrieren slut, siger Nicki Pedersen.

En anden udgave af Nicki Pedersen

For nuværende er karrieren dog ikke slut, og han er fortsat at finde på speedwaybanerne i både Danmark og Polen.

Det er i og for sig positivt for Pedersen, der dog ikke lægger skjul på, at sagen fylder meget i hans hoved, hvorfor han i den kommende tid vil lægge en dæmper på sig selv både på og udenfor speedwaybanen.

- Det bliver en anden udgave af Nicki Pedersen, I får at se i øjeblikket. Indtil alt det her er afsluttet, og vi ser, hvad der sker, før bliver jeg ikke den samme igen. Der skal nok nogle måneder til. Og i værste fald, så får man at se, hvad der sker.

Udover sagen om løbsudelukkelsen har Nicki Pedersen også kæmpet med fysikken, efter han i midten af juli styrtede under en ligamatch i Polen.