Motorsport

Nicki Pedersens karriere er i fare

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen er udelukket i fire måneder fra danske og internationale løb. Det kan ende med at koste ham karrieren.

Alt kører bestemt ikke som smurt for Nicki Pedersen, der er uden kørelicens.

Og det kan i sidste ende få store konsekvenser for hans karriere.

Tilbage i juli konkluderede Danmarks Motor Unions (DMUs) disciplinærinstans, at den tidligere verdensmester havde udvist truende og usportslig adfærd i forbindelse med en ligamatch. Af den grund fik Nicki Pedersen frataget sin licens og blev udelukket fra alle løb i et halvt år.

Den profilerede speedwaykører og hans advokat ankede i første omgang kendelsen, men onsdag blev anken afvist i DMUs Ordensnævn.

Nu anker Pedersen sagen til Danmarks Idrætsforbund (DIF), der afhængig af deres behandling potentielt kan gøre en ende på Nicki Pedersens karriere.

- Hvis jeg har en dom på fire måneder, der går ind over perioden mellem den 1. og 15. november, så kan jeg ikke skrive kontrakt i Polen (hvor Pedersen kører, red.) for 2022. Det vil sige, at jeg ikke har nogen kontrakt næste år, og så er jeg nødt til at indstille karrieren.

Og tanken om at slutte karrieren på den måde, er svær at acceptere for Nicki Pedersen.

- Jeg kan ikke sætte ord på, hvis det her skulle være enden på det hele. Hvor sur og indebrændt, jeg vil blive. Det er lidt ens liv, der bliver fejet væk under en.

- Det er ikke, fordi jeg er bange for at skulle væk fra speedwaysporten, men jeg ved, jeg har nogle guldkorn, som jeg gerne vil give videre. Så det vil da være frygteligt at skulle indstille karrieren på grund af sådan et valg, siger Pedersen.

Føler sig fortabt og svigtet

Danmarks Idrætsforbunds Appelinstans er den højeste instans i dansk idræt, og dermed er det også den sidste mulighed for Pedersen, der lige siden første dom har følt sig uretfærdigt behandlet.

- Jeg føler mig fortabt og svigtet. Det gør mig indebrændt, og det gør mig ked af det, at der er, undskyld mit sprog, to fluer, der sætter sig sammen og hygger sig. Jeg er udmærket klar over, at man, hvis man har har lavet en fejl, kaster bolden op og får en løftet pegefinger, en bøde, eller tre dages løbskarantæne. Og så vil det aldrig ske igen.

- Vi skal opføre os ordentligt alle sammen, og så skal der gives den dom, der skal gives. Men man har ikke noget tidligere tilsvarende om at give en dom, som man har gjort her for at råbe højt til hinanden. Der er ikke blevet skubbet eller slået til hinanden, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Danmarks Idrætsforbunds Appelinstans skal i første omgang vurdere, om de vil tage sagen op, og hvis de vælger at tage den op, skal de først derefter træffe den endelige afgørelse.