Le Mans

"Det var specielt" - Le Mans begejstrer Magnussen

Det er med et mål om at køre med om sejren, at Jan og Kevin Magnussen i år kører Le Mans på samme hold.

Kevin Magnussen har prøvet kræfter med et utal af racerbaner verden over.

Og søndag kunne han krydse endnu en bane af på sin tjekliste, da han satte sig bag rattet og kørte ud på Circuit de la Sarthe - bedre kendt som Le Mans, der én gang om året lægger asfalt til et særdeles prestigefyldt 24-timersløb.

Lørdag debuterer den tidligere Formel 1-kører på Le Mans for det danske SASHI High Class-hold. I den forbindelse har han nu haft muligheden for at teste bilen på den 13,6 kilometer lange bane.

- De første omgange føltes ret specielle. Jeg har set 24-timersløbet på Le Mans på tv så langt tilbage, som jeg kan huske, og pludselig sidder jeg der selv. Det er ret fedt

- Jeg vidste på forhånd, at jeg ville kunne lide banen, ikke kun på grund af historien, men lige så meget fordi, den er så unik. Det er en utrolig fed racerbane, siger Kevin Magnussen i en pressemeddelelse.

Det er ikke kun drømmen om at køre Le Mans, der i år går i opfyldelse for Kevin Magnussen. Danskeren får også opfyldt drømmen om at køre et løb sammen med sin far, Jan Magnussen.

De to skal sammen med Anders Fjordbach udgøre besætningen på Team SASHI High Class. De skal køre i LMP2-klassen, der er løbets næsthurtigste klasse.

"Det er fantastisk"

Allerede i april stod det klart, at Jan og Kevin Magnussen skulle køre Le Mans for det samme hold. Nu er de endelig ankommet til banen, og det har vakt nogle følelser hos Magnussen senior.

- At være her sammen med Kevin er enormt specielt og svært at sætte ord på. Det er fantastisk, men Le Mans er Le Mans.

Men Jan Magnussen er udmærket klar over, at den kommende uge ikke kun kommer til at handle om familiær kvalitetstid.

- Vi er på en mission med et klart mål, og hvis vi skal opnå det, skal vi være konkurrencedygtige, forbedre os og finde al den fart, vi kan.

- Vi har netop talt om, at far-søn-temaet ikke har fyldt særligt meget i dag. Jeg er sikker på, at når vi går ned til autocamperen i aften og slapper lidt af, vil vi tale om alt det fede, som er sket i dag. Men når vi er i garagen sammen med teamet og ingeniørerne og mekanikerne, er vi fokuseret på det job, vi er her for at udføre, siger Jan Magnussen.

Løbet køres på lørdag, men allerede onsdag skal Kevin Magnussen i bilen igen, når der er afsat tid til træning. Herefter følger endnu en dag med træning, inden kvalifikationen finder sted fredag.