Motorsport

Det var aldrig hensigten at bringe Nicki Pedersens karriere i fare

Danmarks Motor Union indstillede til bødestraf og en løftet pegefinger, da unionen klagede over Nicki Pedersens adfærd i forbindelse med en ligamatch.

Nicki Pedersen ved ikke, om han er købt eller solgt.

Som situationen er lige nu, er den danske speedwaystjerne udelukket i fire måneder frem til 10. december som følge af truende og usportslig adfærd. Det betyder, at han ikke kan skrive kontrakt i Polen i de første 14 dage i november, hvor transfervinduet er åbent, og dermed er han med egne ord "nødt til at indstille karrieren".

Det var dog ikke Danmarks Motor Unions (DMU) intention, at klagen over Pedersens optræden under en dansk ligamatch i Holsted 2. juni skulle føre til den karrieretruende udelukkelse af den 44-årige fynbo.

- På unionens vegne er det en ærgerlig sag, for den har store konsekvenser. Det har aldrig nogensinde været hensigten, at Nicki ikke skulle kunne køre i 2022-sæsonen, siger Jørgen Bitsch, formand i DMU, til TV 2 SPORT.

Disciplinærnævn har sanktioneret hårdere end anbefalingen

I klagen over Nicki Pedersens truende og usportslige adfærd under matchen, hvor han også tiltvang sig adgang til dommertårnet uden tilladelse, anbefalede Sportskommissionen Speedway under DMU, at Pedersen skulle straffes med en bøde på 15.000 kroner og en betinget frakendelse af sin licens i et år.

Det fremgår af kendelsen afsagt af DMU's Disciplinærnævn 5. juli 2021.

Men Disciplinærnævnet fandt ikke reglementsmæssig dækning for en betinget frakendelse af licens og valgte i stedet at udelukke Nicki Pedersen i seks måneder fra domsafsigelsesdatoen.

Ifølge advokat Poul Gade, der har skrevet en lærebog i sportsret og tidligere har siddet som næstformand i Dansk Boldspil-Unions (DBU) disciplinærinstans, er der som udgangspunkt ikke noget i vejen for, at DMU's Disciplinærnævn har sanktioneret hårdere end anbefalingen fra unionen, men han finder det usædvanligt:

- Normalt ville man lytte på, hvad den, der virker som anklager i sagen, ville komme med, og hvilken strafpåstand der er nedlagt. Men hvis det er som en almindelig straffesag ved domstolene, er der intet til hinder for at give en hårdere straf, end det anklageren har lagt op til, siger Poul Gade til TV 2 SPORT.

"Han skal vinde alle heat på en speedwayaften"

Nicki Pedersens anke af Disciplinærnævnets kendelse blev efterfølgende afvist i DMU's Ordensnævn, der udelukkede den tredobbelte verdensmester i fire måneder fra 10. august.

Den kendelse har Nicki Pedersen anket til DIF-idrættens Højeste Appelinstans, der inden for de næste dage beslutter, om de vil tage sagen op til behandling.

Hvis DIF tager sagen op, hvordan vurderer du så Nicki Pedersens chancer for frifindelse, som er hans påstand i sagen?

- Når man ser på det stadie, som sagen er på nu, er det noget op ad bakke for Nicki Pedersen. Det svarer til, at han skal vinde alle heat på en speedwayaften, siger Poul Gade.

- Men på den anden side, hvis der er nogen, der kan gøre det, er det måske netop ham.

DMU-formand håber på "fornuftig løsning"

DMU-formand Jørgen Bitsch håber, at DIF's Appelinstans kommer frem til en fornuftig løsning, så alle parter kan komme videre.

Nicki Pedersen selv kan leve med nogle karantænedage plus en bøde.

- Jeg kan ikke sætte ord på, hvis det her skulle være enden på det hele. Hvor sur og indebrændt jeg vil blive. Det er lidt ens liv, der bliver fejet væk under én, sagde han til TV 2 SPORT 11. august.