Motorsport

Nicki Pedersen må køre videre

Speedway-stjernen Nicki Pedersen fik i juli frataget sin licens, fordi han udviste truende og usportslig adfærd i forbindelse med en ligamatch.

Nicki Pedersen kunne egentlig se frem til fire måneders udelukkelse fra alle speedwayløb, men onsdag blev historien en anden.

Nu man gerne forsætte med at deltage i danske såvel som internationale stævner i den kommende tid.

Danmarks Idrætsforbund (DIF) oplyser således til TV 2 SPORT, at forbundets appelinstans har taget sagen op og givet den såkaldt 'opsættende virkning', hvorfor Pedersen kan fortsætte sin karriere, så længe appelsagen pågår.

- Det er en rutsjebanetur, men nu kan man sige, at første skridt er vinget af, siger Nicki Pedersen, der allerede skal i aktion i Polen på søndag, til TV 2 SPORT.

- Jeg er både lettet og fattet, men jeg er også drænet. Nu går jeg og finder alt den energi, der skal til, og så skal jeg fokusere på matchen i Polen.

44-årige Nicki Pedersen fik frataget sin licens og blev idømt et halvt års udelukkelse, da han tidligere på sommeren udviste truende og usportslig adfærd i forbindelse med en ligamatch.

Ifølge DIF kan appelsagen tage op til flere måneder at afvikle. Sagen blev i første omgang appelleret til disciplinærnævnet i Danmarks Motor Union (DMU), der afviste appellen, men det gjorde DIFs Appelinstans altså ikke.

Kan koste karrieren

Nicki Pedersen fortalte tidligere i august, at en stadfæstelse af straffen med al sandsynligvis vil betyde et karrierestop.

Den tidligere verdensmester kører primært i Polen, men det gør han ikke længere, hvis han bliver udelukket i fire måneder.

- Hvis jeg har en dom på fire måneder, der går ind over perioden mellem den 1. og 15. november, så kan jeg ikke skrive kontrakt i Polen for 2022.

- Det vil sige, at jeg ikke har nogen kontrakt næste år, og så er jeg nødt til at indstille karrieren, lød det.

Danmarks Motor Unions (DMU) har udtalt, at man oprindeligt 'kun' indstillede til en bøde på 15.000 kroner og en betinget frakendelse af licensen i et år.