Motorsport

Nicki Pedersen reddet fra 'kedelig' sag med polsk klub

Muligheden for at kunne køre den kommende tid er vigtig for Nicki Pedersen. Det betyder, at han undgår en mulig ny sag med økonomiske konsekvenser.

De seneste måneder har været kaotiske for danske Nicki Pedersen, men nu er der gode nyheder til danskeren.

Nicki Pedersen ser nemlig ud til at undgå en potentiel sag mod sin polske klub GKM Grudziadz. Tirsdag kunne TV 2 SPORT meddele, at Nicki Pedersen gerne må deltage i stævner, mens hans licenssag behandles. Det kan vise sig at være afgørende nyt.

Det betyder nemlig, at Nicki Pedersen må deltage i en vigtig match for sin polske klub på søndag, hvor han skal hjælpe holdet med at undgå nedrykning i ligaen.

Havde det ikke været muligt, kunne han risikere at havne i en ny kedelig sag med økonomiske konsekvenser. Det fortæller han tirsdag til TV 2 SPORT.

- Der kunne blive et økonomisk spil, hvis ikke jeg måtte deltage søndag. Så kunne mit hold gå ind og sige, at jeg har misligholdt min kontrakt med dem, og så vil jeg måske få et retsligt efterspil med dem også.

Nicki Pedersens mulighed for at køre søndag betyder, at han kan overholde sin kontrakt med klubben. Da søndagens race er helt afgørende for klubben, er det derfor vigtigt, at han er med.

- Jeg er en af de vigtigste faktorer på holdet, og det ville være min skyld, hvis holdet ikke kunne yde sit bedste, og så tabte.

- Så vil de måske sige, at det er min skyld, at klubben ikke har vundet, og så står jeg pludselig med en sag mere, for hvem skulle så betale den regning? Det måtte man så tage derfra.

Sagen kort

Tilbage i juli måned blev Nicki Pedersen frataget sin licens, og udelukket for at køre løb i seks måneder.

Det skete på baggrund af en episode i en ligamatch den 2. juni for hans danske klub Holsted Speedway Klub. Her blev han udelukket fra tre heats i en match, og henvendte sig gentagende gange til dommertårnet uden tilladelse.

Efterfølgende konkluderede Danmarks Motor Union (DMU), at Nicki Pedersen udviste truende og usportslig adfærd. På den baggrund blev han altså frataget sin licens og udelukket i seks måneder.

Nicki Pedersen appellerede i første omgang sagen til Danmarks Motor Union (DMU) som afviste. Herefter til Danmarks Idrætsforbund (DIF), som tog sagen op og gav den såkaldt 'opsættende virkning', hvorfor Pedersen kan fortsætte sin karriere, så længe appelsagen pågår.

Appelsagen er nu under behandling, og den kan vare flere måneder.

Ingen grund til at fortsætte, hvis ikke der kommer ny kontrakt

Selvom Nicki Pedersen får mulighed for at deltage i racet på søndag, betyder det ikke, at karrieren med sikkerhed fortsætter. Faktisk kan søndagens match blive den sidste i Nicki Pedersens karriere.

- Hvis ikke jeg har en licens fra den 1-15 november, hvor transfermarkedet er åbent, jamen så er der slet ingen grund til at køre i 2022.

Nicki Pedersen har tidligere i karrieren vundet det individuelle verdensmesterskab i speedway tre gange. Senest i 2008.