Det gik du glip af i nat: Flere danskere i fokus

Kalenderen var kun lige skiftet fra lørdag til søndag, da nattens første drama udspillede sig i Le Mans. Sidst på natten var den gal igen.

I løbet af natten var Nicklas Jensen lige så blændende som månen over Le mans.

For Mikkel Jensen og Jan Magnussen var oplevelsen lige så mørk som den franske nattehimmel.

Her følger en gennemgang over de største højdepunkter fra Le Mans-natten 2021.

Midnat

Kort før midnat kørte G-Drive #25 galt i et grimt uheld, og kort efter midnat stod det klart, at bilen måtte udgå.

Rui Andrade forsøgte at få bilen til at køre videre, men den stod ikke til at redde.

Det uheldet skete, lå LMP2-bilen placeret som nummer 22 samlet.

Klokken 00.49: Dansk bil kører sig op

Kevin Estre kører Porsche #92 op på tredjepladsen i GTE Pro-klassen. Estre deler bil med Michael Christensen, der altså tog over i en god position.

Klokken 01.40

JMW Motorsport må sige farvel til bil nummer 66 efter en punktering. Bilen nåede godt nok i pit, men efter at have fået nye dæk nåede den ikke ret meget længere. Den gik i stå, inden den var nået helt ud på banen igen.

- Bilerne kan sagtens få følgeskader, for de er jo ikke bygget til at få slag. Får den et ordentlig knald på baghjulene, så kan der være et eller andet under den, der knækker undervejs, siger TV 2 SPORTs motorsportsekspert Christoffer Carlsen.

Klokken 01.51: Mikkel Jensen udgår

I løbet af nattens første timer var det, som om de kedelige begivenheder kom i stimer.

Lidt før klokken to stod Mikkel Jensen for den sidste af slagsen, da han måtte parkere Kessel Racings Ferrari #57. Det skyldtes problemer med koblingen, hvilket teamet havde bøvlet med, stort set siden starten gik lørdag klokken 16.

Mikkel Jensens bil fik hurtigt problemer med koblingen.

Klokken 02.38: Nielsen kører fantastisk

Efter nogle timer med mange safety cars og slow zones fik kørerne lov til at folde sig ud.

Det udnyttede Nicklas Nielsen i Af Corses Ferrari #83. Han kørte tre stints i træk og øgede dermed bilens forspring fra 20 til cirka 60 sekunder ned til nummer to i GTE Am-klassen.

Klokken 02.53: Porsche kører sit eget løb

I GTE Pro-klassen så vi en del billeder fra Michael Christensens bil. Han havde en Ferrari bag sig, der så ud til at være lidt hurtigere - og til sidst fik Christensen at vide i radioen, at han skulle lade konkurrenten komme forbi. Porsche ville holde fast i sin egen taktik, og det så ud til at være en god idé. Da natten blev til morgen, var bilen tilbage på tredjepladsen.

Klokken 04.30

Efter nogle timer uden afbrydelser opstod der problemer sidst på natten.

Det startede relativt uskyldigt, da den førende bil, Toyotas hypercar #7, pludselig kørte af banen. Det så ud til at være en simpel kørerfejl, der lå bag, og Kobayashi nåede at bremse, inden han ramte barrieren.

Svipseren betød, at #7 måtte vige for søsterbilen #8. De byttede dog plads igen senere på natten.

Klokken 04.40: Magnussen påkørt

Kort efter førerbilens fejl var det Roman Rusinov, der dummede sig i LMP2-klassen. Det gik ud over Jan Magnussen, da han blev påkørt bagfra.

Rusinov fik ti sekunders straf, mens Jan Magnussen bøvlede med at få bilen i gang igen. Da det lykkedes, besluttede han sig for at køre videre.

Klokken 04.48: Magnussen kører af banen

Magnussen nåede bare ikke ret langt, før den var gal igen. Cirka 20 sekunder inde på en ny omgang eksploderede det ene dæk. Det gav så stort et ryk i bilen, at Magnussen mistede kontrollen over den og kørte galt.

Jan Magnussen røg af banen to gange på kort tid.

- Bilen føltes okay, og teamet ville se, om der var noget. På omgangen efter syntes jeg, den var lidt løs bagi i sving 1. Da jeg så kom ned til Dunlop-S’et, eksploderede baghjulet. Jeg røg i hegnet og ødelagde forhjørnet og baghjørnet, siger Jan Magnussen til TV 2 SPORT.

Hvad har det været for et Le Mans?

- Fandeme fedt, at Kevin er her. Alt andet har været frygteligt, sagde Jan Magnussen, da sønnike havde overtaget bilen for at køre morgentimerne.

Jan Magnussen giver interview, efter han kørte af banen to gange på kort tid.

Status med 10 timer tilbage

Hypercar: Toyota #7 fører løbet

LMP2: Team WRT #31 fører klassen. High Class #20 med Dennis Andersen og Marco Sørensen er bedste danske bil som nummer 11 i klassen. High Class #49 med Magnussen, Magnussen og Fjordbach ligger nummer 17 i klassen.

GTE Pro: Af Corse #51 fører. Michael Christensen i Porsche #92 ligger nummer tre.

GTE Am: Nicklas Nielsen og Af Corse #83 fører med over et minut ned til nummer to. Michelle Gatting ligger nummer 12 i klassen med Iron Lynx #85. Mikkel Jensen (Kessel Racing) og Nicki Thiim (Aston Martin) er udgået