Motorsport

Her bliver den danske mester en bedre speedwaykører

Anders Thomsen søger ud i naturen, når han ikke sidder på en speedwaycykel.  

Kontrasten er enorm, når Anders Thomsen gør sig klar til de store speedwayløb.

Herude ved vandkanten er de pludselige bip fra fiskeudstyret og de markante klik fra spolen de eneste lyde, der springer i ørerne.

- Jeg sidder og samler kræfter, til jeg skal ud at køre, siger Anders Thomsen, der har inviteret TV 2 SPORT med på fisketur.

Og så spørger han:

- Det lyder åndssvagt, ikke?

Men spørgsmålet besvarer han selv. Anders Thomsen elsker naturen, og han elsker at være i den. Måske fordi det hele går lidt langsommere, end når den dobbelte danmarksmester drøner afsted på sin speedwaycykel.

- Dagen før et stort løb er jeg ude at fiske, hvis jeg har fri. Den der ro, hvor jeg kan sidde og koncentrere mig om løbet, bruger jeg, siger Anders Thomsen.

I vandkanten finder Thomsen ikke kun glæde ved stilheden. Han nyder også den kamp, der går i gang, når de store (og udsatte) fisk bider på krogen.

- Når den begynder at vende, skal vi bare have kørt noget line ind.

Det er en parallel til speedwaysporten, der også kræver fuld opmærksomhed, når de cirka et minut lange heats er i gang. Og her er Anders Thomsen en mester.

Både i 2020 og 2021 vandt han det individuelle DM, og onsdag aften kører han sammen med holdkammeraterne i Sønderjylland Elite Speedway for at vinde titlen for hold.

Og så er der ligesom i fiskeriet den evige drøm om lidt mere.

- Alle mine kræfter og al min tid er lagt i speedway, hvor det ikke er sjovt at blive nummer to. Så min plan er helt klart at komme øverst på pallen til VM.

- Det ville være ubeskriveligt.

Se superfinalen med Sønderjylland Elite Speedway, Slangerup, Holsted og Fjeldsted direkte på TV 2 SPORT onsdag klokken 18.30.