Motorsport

Nicki Pedersen og Holsted vinder DM for hold

DM blev afgjort før tid, og det var til stor begejstring for Holsted.

Holsted Tigers vandt onsdag aften DM i speedway for hold.

Sejren kom i hus to heats før tid, og glæden var ikke til at tage fejl af, da holdet samledes i vild jubel.

- Jeg er følelsesladet på den gode måde. Jeg er lykkelig i kroppen. Alt kan ske sådan en dag, så det er fantastisk, siger Nicki Pedersen.

- Det var virkelig dejligt. Jeg synes, vi havde fortjent det. Det er os, der har været det bedste hold hele året, siger René Bach, der endegyldigt sikrede sejren.

Det er DM-titel nummer 16 til Holsted Tigers, som er den mest vindende klub i dansk speedway-historie.

Sådan gik det til

/ Ritzau

Nicki Pedersen blev tidligere i år idømt seks måneders karantæne for truende og usportslig adfærd, men fordi sagen lige nu ligger hos Danmarks Idrætsforbunds appelinstans, kunne han deltage i DM-finalen onsdag.

Og det blev altafgørende for Holsted. Den 44-årige fynbo kørte 14 af 15 mulige point hjem til sit hold og var dermed vital for, at klubben nu har 15 DM-trofæer i skabet.

Sønderjylland Elite Speedway (SES) var lige ved at smide sølvmedaljerne, men holdt stand i de sidste heats. Dermed blev Slangerup henvist til tredjepladsen. Fjelsted havde det mere end svært og sluttede sidst.

Langt hen på aftenen lignede det en duel mellem Holsted og SES, og på et tidspunkt så SES ud til at have fundet momentum.

Den individuelle danmarksmester Anders Thomsen drønede forbi Nicki Pedersen i sidste sving og tog tre point til kontoen.

Men det var også det eneste svaghedstegn, Nicki Pedersen viste onsdag aften. Den rutinerede Holsted-ræv kørte fremragende og viste, at han stadig holder voldsomt højt niveau.

På den måde førte han sit Holsted-hold til sejr.

Flyvende Thomsen

Anders Thomsen var også flyvende for SES. Danmarksmesteren kørte 14 point hjem, men holdkammeraterne var langt fra hans niveau.

Midtvejs på aftenen begyndte det at gå den gale vej for sønderjyderne. Pointene udeblev, mens Slangerup på få heats kørte et hav af point i hus.

I sidste heat distancerede Anders Thomsen dog Slangerups kører og sikrede sølvet.