61-årig kører galt i danskerbil

Porschen med nummer 46 og danskeren Mikkel O. Pedersen i besætningen røg en tur i gruset, da en 61-årig schweizer kom bag rattet.

Få de vigtigste opdateringer fra Le Mans i livebloggen her.

Kender du det, når du i et gruppearbejde slider dig til en god karakter, men der er lige den gruppemakker, der bare dukker op og ikke bidrager.

Sådan må det føles for Mikkel O. Pedersen og Matteo Cairoli. Deres teammakker, amatørracerkøreren Nicolas Leutwiler på 61 år, satte sig bag rattet i deres Porsche, og så gik det galt.

Udover at Leutwiler parkerede Porschen i gruset, var forskellen på kørerne så stor, at der var syv komma et sekunds forskel på Cairoli og Leutwilers bedste omgangstider. Bilen var endda nummer et i sin klasse på et tidspunkt i løbet.

Efter 11 minutter i garagen satte Mikkel O. Pedersen sig bag rattet og kørte ud på banen.

Guld, sølv og bronzekørere

Hvordan kan en 61-årig amatør egentlig havne bag rattet af en racerbil ved Le Mans?

Først og fremmest hjælper det at have en god sum penge. Derudover er det et krav i GTE-Am-klassen, at bilens besætning består af mindst en bronzekører og maksimalt én kører, der er guld eller derover.

Platinum og guldkørere er de professionelle, der lever af sporten. Sølvkørere er kørere som danske David Heinemeier Hansson, der er ferm bag rattet i en racerbil men ikke lever af det.

Og så er der bronzekøreren, der er amatøreren med en trang til fart og benzin i blodet. Er man over 60 år gammel, er man automatisk bronzekører.

Derfor er der mulighed for at deltage i Le Mans for folk som Leutwiler, der som minimum skal have seks timer bag rattet i løbet af Le Mans.