Dansk Le Mans-stjerne vil videre: - Jeg har vundet alt

Alt andet end en sejr i årets Le Mans vil være en skuffelse for danske Michael Christensen.

Når Le Mans bliver sat i gang lørdag klokken 16 dansk tid, bliver dannebrog flot repræsenteret.

Hele 11 danskere er således med i det prestigefyldte 24 timers racerløb, og faktisk er der flere af de danskere kørere, der med rette kan drømme stort.

Jeg vil op i Hypercar-klassen for at tage det næste skridt

Michael Christensen om sine drømme

Én af dem er 31-årige Michael Christensen, der allerede har en Le Mans-sejr på CV'et. I 2018 vandt han GTE Pro-klassen med Porsche, og det samme satser han på at gøre i år.

- Vi bør jo have chancen for at vinde hvert år. Vi føler jo, vi er de bedste i verden. Der er ingen tvivl om, at vi kommer for at vinde. Der skal heller ikke herske tvivl om, at vi har fejlet fælt de sidste par år, og det er bare ikke acceptabelt overhovedet. I år handler det kun om sejren, og en andenplads vil være en skuffelse.

Michael Christensen har siden sejren i 2018 kørt sig frem til en niende-, femte- og tredjeplads i Le Mans.

- Vi har arbejdet hårdt, og jeg tror mere og mere på, der er en god chance igen i år. Jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skal kunne lade sig gøre, når jeg ser på teamet, der skal arbejde med det her, siger Christensen til TV 2 SPORT inden Le Mans.

Se Le Mans på TV 2 og TV 2 PLAY lørdag fra klokken 16.00

Christensen, der sammen med franske Kevin Estre og belgiske Laurens Vanthoor stiller op i Porsche GT Team #92-bilen, har deltaget i Le Mans siden 2015.

Så i år er det syvende gang, den danske racerkører er med i det hårde 24 timers løb.

"Jeg har vundet alt for at være ærlig"

Som han selv formulerer det, er det noget skuffende blot blevet til en enkelt sejr i Le Mans' GTE Pro-klasse siden 2015.

Christensen har dog stadig vundet mange store ting i sin karriere hos Porsche, og lige nu er fokus på en Le Mans-sejr i år, men derfra har Porsche-danskeren også øjnene rettet mod noget større.

- Hvor er jeg på vej hen? Jeg ved det godt selv, men lige nu er jeg forhåbentlig på vej til at tage min anden Le Mans-sejr i GTE Pro og den sidste i GT-klassen.

- Det har været en vigtig periode på grund af kontraktlige udfordringer de sidste år mellem mig og Porsche, men vi har fundet vores vej igen. Vi er blevet mere enige om vores fælles plan her på det sidste, og når det er sagt, ser jeg min karriere som værende god i GT.

- Jeg har vundet alt for at være ærlig. Og det er jeg superglad for og stolt af, og jeg ville ikke have været det foruden, lyder det fra den succesfulde racerkører.

Christensen vandt i 2018/2019-sæsonen FIA World Endurance Championship med sin makker Kevin Estre.

"Vi har ingen intentioner om at skifte hinanden ud"

Her samlede de 155 point sammen på tværs af de otte løb, der er en del af mesterskabet. Heriblandt Le Mans. I den sæson blev det til imponerende fem podiepladser.

Makkerparret, der ifølge Christensens egne ord bruger mere tid sammen, end de gør med deres bedre halvdel, har altså fundet den perfekte synergi.

Derfor håber danskeren også på, at han har en fremtid med sin franske ven.

- Vi må ikke dele detaljer med kontrakter, men vi prøver at hjælpe hinanden. Vi prøver også at styrke os som makkerpar. Vi har ingen intentioner om at skifte hinanden ud, og vi styrker hinanden ved at være det mest vindende par inden for Porsche Motorsport de sidste fem år.

- Vi gør noget rigtigt, vi ved, hvad vi er gode til, og vi ved, hvad vi skal arbejde på, og det bruger vi aktivt til at styrke vores fremtidige muligheder, siger Michael Christensen.

Vil gerne anerkendes i Hypercar

Le Mans er inddelt på den måde, at der afvikles fire forskellige klasser. Der konkurreres i Hypercar-, LMP2-, GTE Pro- og GTE Am-klassen, hvoraf førstnævnte er den øverste kategori.

Og det er her, Christensen gerne vil være. Lige nu er Porsche ikke repræsenteret i Hypercar-klassen, men den tyske fabrikant er igen med i det fineste selskab fra 2023.

- Umiddelbart synes jeg, det er den rigtige retning med Porsche og teamet, og jeg leverer som regel ret meget til holdet. Jeg håber, jeg sidder i det rigtige sæde næste år allerede. Men jeg ser også hele tiden på nye udfordringer, og jeg kan godt blive hurtigt mæt og vil gerne have noget nyt. Og derfor vil jeg op i Hypercar-klassen for at tage det næste skridt.

- Man vil gerne blive lidt mere anerkendt i Hypercar-klassen, end man førhen er blevet i GT-klassen. Sådan er det bare. Man får ikke den samme hype i GT-klassen, som hvis man ligger og kører med om den samlede sejr i Le Mans. Og derfor går jeg efter det næste gang, siger Christensen.

Michael Christensen, Kevin Estre og Laurens Vanthoor starter lørdagens Le Mans i fjerde position efter en ikke helt perfekt kvalifikation.

Få det fulde overblik over alle de startende danskere her.