Dansker rykker op i topklassen

Michael Christensen er blandt de kørerne, når Porsche vender tilbage til den største klasse i Le Mans.

Næste år vender Porsche tilbage i kampen om den samlede sejr på Le Mans efter seks års fravær.

Fredag aften præsenterede det tyske firma den nye bil og ikke mindst kørerne, der skal være med i Le Mans og de andre langdistanceløb.

Heriblandt er 31-årige Michael Christensen, der har været hos Porsche siden 2012.

- Det er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse, siger Michael Christensen i en pressemeddelelse.

- Porsche er det mest vindende brand i topklassen i sportsvognsracing, så at skulle køre i en Porsche-prototype er kæmpe stort for mig.

- Det bliver fedt at køre en hurtigere bil og kunne kæmpe med om den generelle sejr, hvor prestigen selvfølgelig også er meget større.

Michael Christensen har hidtil kørt i GT-klassen, hvor det er blevet til én Le Mans-sejr samt det officielle verdensmesterskab i GTE-Pro i 2019.

Porsche offentliggjorde samtidig syv andre kørere: Kevin Estre, Felipe Nasr, André Lotterer, Laurens Vanthoor, Dane Cameron, Matt Campbell og Mathieu Jaminet.

- Kørersammensætninger og hvilke serier, de forskellige kørere skal deltage i, er endnu ikke besluttet, men jeg ved selvfølgelig godt, hvad jeg drømmer om, siger Michael Christensen.

Ved årets Le Mans lå Michael Christensen til at vinde GTE Pro-klassen, da en kørerfejl medførte et eksploderet dæk. Derfor måtte han nøjes med en fjerdeplads.

Kongeklassen i Le Mans er blevet vundet flest gange af danske Tom Kristensen, der hele ni gange var på det vindende hold.