Motorsport

Leon Madsen haler ind på polak efter andenplads

Leon Madsen blev nummer to i grandprixet i Wroclaw og halede ind på Bartosz Zmarzlik i VM-stillingen.

Speedwaykøreren Leon Madsen forbedrede lørdag sin position i VM-stillingen med en andenplads i polske Wroclaw.

Den indbringer danskeren 18 point, og dermed stadfæstede han sin andenplads og halede ind på førende Bartosz Zmarzlik, som ikke klarede sig videre fra semifinalerne.

Zmarzlik har 108 point og Madsen 92 point med tre grandprixer tilbage af sæsonen. Engelske Dan Bewley vandt sit andet grandprix i træk og avancerede til den samlede tredjeplads med 84 point.

Selv om Madsen tog lidt af Zmarzliks forspring, slår danskeren fast, at han og hans team har taget hul på forberedelserne til næste sæson ved blandt andet at teste nyt udstyr.

- Jeg er meget sulten efter og fast besluttet på at vinde titlen en dag. Jeg vil selvfølgelig gøre mit bedste i resten af sæsonen, men 16 point (afstanden til Zmarzlik, red.) er meget, og vores fokus er at komme stærkt ud til næste sæson, siger Madsen til Eurosport.

Det var syvende gang af syv mulige, at Madsen nåede til mindst semifinalen i denne sæson. Også Mikkel Michelsen nåede blandt de sidste otte.

Begge danskere var således solidt kørende i de indledende heats og kørte sig forholdsvist sikkert videre til semifinalerne.

Michelsen hentede to heatsejre og 9 af 15 mulige point, mens Leon Madsen med to heatsejre og 12 point var bedst af alle.

Det gav Madsen førstevalget i første semifinale, hvor han naturligt nok valgte bane et, der havde vist sig fordelagtig det meste af lørdagen.

Michelsen startede på den mindre gode bane 3, og efter et cykelskifte sluttede han på en sikker fjerdeplads, mens Madsen efter hård kamp med polske Patryk Dudek bookede sin finaleplads med en andenplads.

Kom tilbage fra skidt start

I finalen endte Madsen på bane tre, og derfra fik han en meget skidt start. Men den 33-årige dansker revancherede sig hurtigt og passerede både Maciej Janowski og Robert Lambert. Helt tæt på Bewley kom danskeren dog ikke.

VM-seriens tredje dansker, Anders Thomsen, var ikke til start og er givetvis færdig for i år.

Sidste lørdag styrtede han voldsomt og brækkede sit ene ben, da han deltog i Grand Prix Challenge i Glasgow for at kæmpe om en billet til næste års VM-serie.

Netop Thomsen er den eneste danske vinder i årets VM-serie, efter at han i juni triumferede i polske Gorzow og blev den første danske grandprix-vinder siden oktober 2019.

Der resterer tre grandprixer i 2022-sæsonen. Vojens er 10. september vært for det næste.