Dansk Le Mans-hold fyrer Elgaard: - Ikke sådan, jeg håbede, det skulle ende

Der er tale om en opgradering, når GMB Motorsport skifter Casper Elgaard ud med Henrik Lundgaard i rollen som teamchef, lyder det fra holdet.

Det storsatsende danske motorsportshold GMB Motorsport skifter ud på en af teamets nøglepositioner, og det går ud over et af de største navne i dansk motorsport.

Casper Elgaard skal ikke længere stå i spidsen for holdet i rollen som teamchef, hvor han ellers var i gang med at forberede GMB Motorsports debut i 24 timers-løbet Le Mans om under tre måneder.

Overfor TV 2 SPORT bekræfter Casper Elgaard, at han har fået ophævet sin kontrakt.

- Jeg er overrasket og så alligevel ikke. Det var desværre ikke sådan, jeg havde håbet, det skulle ende. Jeg må erkende, at vi ikke er lige så godt et match, som jeg troede og syntes, at vi var sidste år.

- Der er sket mange ting over vinteren, som gjorde, at ejeren gerne ville have, at tingene skulle være på en anden måde end mig. Nogle gange må man erkende, at man ikke er enige, og at det ikke giver mening at fortsætte, siger Casper Elgaard.

I stedet for Casper Elgaard bliver det Henrik Lundgaard, som GMB Motorsport har valgt at ansætte som holdets nye teamchef.

Fandt et bedre match

Henrik Lundgaard er blandt de mest succesfulde danske rallykørere, og han har mange års erfaring inden for både dansk og international motorsport.

Jeg er ærgerlig over en masse ting omkring teamet, og hvordan det endte, men vi er ikke blevet uvenner eller sure på hinanden

Casper Elgaard

Den erfaring skal Lundgaard bruge på at løfte holdet, der startede op i 2021, fortæller medejer af GMB-koncernen Line Krogh Pedersen.

- Vi har fået muligheden for at styrke teamet endnu mere med de kræfter, vi får ind med Henrik Lundgaard og hans erfaring.

- Vi fandt noget, som matchede vores drømme og ambitioner bedre. Vi er vilde med Casper som person, og vi har været glade for det, han har bidraget med. Men vi ville gerne steppet videre, siger Line Krogh Pedersen til TV 2 SPORT.

Ked af at misse Le Mans

GMB Motorsport oplevede stor succes i sidste års debutsæson, hvor holdet vandt mesterskabet i den førende motorsportsklasse i Danmark, TCR Denmark, samt Le Mans Cuppen.

Triumfen i Le Mans Cuppen betød, at GMB Motorsport kvalificerede sig til 2023-udgaven af Le Mans, som nu er holdets altoverskyggende mål.

Derfor ærgrer det også Casper Elgaard, at han ikke får lov til at føre GMB Motorsport gennem det prestigefyldte Le Mans-løb.

- Jeg er ked af, at jeg ikke længere skal være med på den rejse (mod Le Mans, red.). Men sådan er det. Og som situationen var, så er det nok også for det bedste i sidste ende.

- Jeg synes, at vi havde startet noget spændende op, men det blev det ikke helt til. Vi er gået fra hinanden ‘on a good note’.

- Jeg er ærgerlig over en masse ting omkring teamet, og hvordan det endte, men vi er ikke blevet uvenner eller sure på hinanden, siger Casper Elgaard.

Præsenterer ny kører

Den tidligere racerkører vandt Le Mans i 2009, og med flere deltagelser har Elgaard et godt kendskab til det franske løb. Den erfaring frygter GMB Motorsport dog ikke at mangle, når det går løs på Circuit de la Sarthe i juni.

- Nej, det tror vi ikke svækker os. Tværtimod, for ellers havde vi ikke taget det valg. Vi mener, at vi står endnu stærkere nu med Henrik i spidsen og med alle de andre kræfter omkring teamet.

- Henrik kender alt omkring motorsporten. Han har 35 års erfaring og kender det helt nede fra at skrue til at være ledende på et team, som vi har sat ham til. Han kender alle facetter og kan bringe teamet sammen på kryds og tværs, siger Line Krogh Pedersen.

Skiftet på lederposten er ikke den eneste nyhed fra GMB Motorsport, da holdet har præsenteret en ny kører.

Den dobbelte verdensmester i langdistanceløb Nicki Thiim bliver ny mand i førersædet. Den 33-årige racerkører skal efter planen ikke køre 24 timers-løbet, men han skal i stedet være en af de tre kørere i den europæiske Le Mans Serie ELMS.

ELMS tager han og GMB Motorsport hul på i Barcelona 23. april.