Dansker triumferer i Monaco

Frederik Vesti fører nu den samlede Formel 2-stilling.

Racerkøreren Frederik Vesti sejrede søndag formiddag på bybanen i Monaco.

Dermed kan den 21-årige dansker for tredje gang i karrieren kalde sig vinder af et Formel 2-løb – niveauet under kongeklassen Formel 1.

Vesti havde på forhånd sikret sig en stor fordel ved at vinde kvalifikationen, så han startede forrest på den smalle bane, hvor det er svært at overhale. Han forblev i front gennem hele løbet.

- Sådan drenge! Tusind tak til alle, lød det blandt andet fra en glad Vesti i sin radio, efter at han havde krydset målstregen som den første.

Med sejren overtager Vesti nu førstepladsen i løbsserien.

Et afbrudt ræs

Midtvejs i løbet gik der ild i Jack Doohans racer. Der kom rødt flag, så løbet måtte afbrydes.

Det førte til, at alle kørere blev samlet, så Frederik Vesti måtte koncentrere sig til det sidste for at holde Theo Pourchaire bag sig.

Løbet var afbrudt så længe, at der blev sat en timer på, i stedet for at løbet skulle afgøres over de planlagte 42 omgange.

I alt manglede Vesti og co. at køre den lidt over tre kilometer lange strækning en håndfuld gange i forhold til det oprindelige udgangspunkt. Fra spids kørte Vesti raceren i mål.

Har klart mål

Tidligere på sæsonen vandt Frederik Vesti Formel 2-løbet i saudiarabiske Jeddah, mens han også en enkelt gang i sidste sæson stod øverst på podiet.

Den danske racerkører har et erklæret mål om at vinde Formel 2 i denne sæson. Han ser det som en forudsætning for at få en plads i Formel 1 måske allerede næste år. Og nu er han gået i front af den samlede stilling.

- Det er fantastisk (at føre verdensmesterskabet, red.). Mit fokus er at få det meste ud af hver session, og hvis vi lykkes med det, er jeg sikker på, at vi står med mesterskabet i slutningen af året, siger han i sit vinderinterview.

Efter 5 ud af 13 grandprixer ligger Vesti nummer ét i stillingen med 89 point. Pourchaire har 84 point, mens japaneren Ayumu Iwasa er nummer tre med 69 point.

Foruden de 13 grandprixer består Formel 2-sæsonen også af 13 sprintløb, som finder sted dagen før hvert grandprix. Lørdag blev Vesti nummer ni i sprintløbet i Monaco.

I næste uge fortsætter løbsserien i Barcelona.