Leon Madsen vinder grandprixet i Vojens

Leon Madsen sikrede den første danske grandprixsejr i år, da han triumferede i Vojens.

Leon Madsen triumferede foran knap 14.000 fremmødte, da verdenseliten i speedway lørdag var forbi Vojens.

Det var en stor og tiltrængt opmuntring for danskeren, der startede sæsonen med ambitioner om at vinde VM-titlen, men slet ikke har leveret de nødvendige resultater.

Det var 35-årige Madsens første grandprixsejr siden 2019 og den fjerde i karrieren. Det var samtidigt første danske grandprixsejr i Vojens siden 2012, da Michael Jepsen Jensen satte alle til vægs.

Madsen kæmpede en hård kamp med svenske Fredrik Lindgren i finalen, men fik mast sig foran og holdt fast i føringen på sidste omgang, inden han løb en sejrsrunde foran det glade hjemmepublikum.

Landsmændene Mikkel Michelsen og Mads Hansen lavede ligesom Madsen 10 af 15 mulige point i de indledende heats og kvalificerede sig til semifinalerne.

Her havnede Michelsen og Hansen dog i samme semifinale og sluttede som nummer henholdsvis tre og fire. Madsen blev i den anden semifinale nummer to.

Mads Hansen var med i Vojens i stedet for den regerende verdensmester, Bartosz Zmarzlik, der ellers stod til at kunne sikre sig sin fjerde VM-titel i Vojens.

Men polakken kom slet ikke til start. Han blev således diskvalificeret for at bruge en forkert køredragt i træningen op til grandprixet.

Dermed halede Zmarzliks nærmeste og eneste seriøse konkurrent, svenske Fredrik Lindgren, også lidt ind på ham. Seks point er der mellem dem i polsk favør inden sæsonens sidste grandprix, der afvikles i polske Torun 30. september.

I alt fem danskere kom i aktion i Vojens. Rasmus Jensen var ligesom i 2022 med på et wildcard, men levede ikke op til sidste års semifinaleplads, omend han vandt det ene af sine fem heats.

Benjamin Basso kom knap midtvejs ind som reserve, efter at australske Jason Doyle blev kørt på hospitalet efter et grimt uheld, og selv om han selv styrtede efter en påkørsel i sit første heat nåede han tre heats og tre indsamlede point.