Nyhed efterlod Nicki P. med chokreaktion

Speedway-profilen kunne godt have ønsket sig en bedre afsked med sin mangeårige klub.

21 års samarbejde mellem Nicki Pedersen og Holsted Tigers har fået sin afslutning.

Nicki Pedersen og Holsted Tigers har i mange år været en magtfaktor i dansk speedway, og derfor ramte nyhed den 46-årige kører hårdt.

- Det er en form for en lille chokreaktion. Der er ingen tvivl om, at når folk hører mit navn, så ved de, at jeg kører for Holsted. Det er vemodigt, men det er business.

- Jeg har vundet syv DM-titler sammen med holdet og oplevet en masse succes. Det ender her, og det er heldigvis Holsteds beslutning og ikke min. Havde jeg sagt til Holsted, at jeg ville køre mine sidste to år for en anden klub, så havde både fans og sponsorer været røvskuffet, fortæller Nicki Pedersen til TV 2 Sport.

Holsted Tigers meldte mandag ud om beslutningen, som de begrundende med, at klubben står over for et generationsskifte.

En "akavet" afsked

Selvom Pedersen har nydt at repræsentere Holsted Tigers, er han ikke imponeret over klubbens pludselige afsked med ham.

- Processen har måske været en smule ambivalent og lidt akavet. Det er jo ikke sjovt. Jeg har haft mange fantastiske år sammen med bestyrelsen. Det er som bekendt altid sjovere at starte et forhold end af afslutte det. Det kender vi alle sammen. Det har vært tough, men nu åbnes der en ny dør, fortæller han.

Selvom han har rundet de 46, føler Nicki Pedersen langt fra, han er færdig med at køre i cirkler. Og arbejdet med at finde et nyt hold er allerede begyndt, fortæller han.

- Jeg står jo ganske udmærket stadigvæk. Kroppen er helet igen efter en hård skade. Jeg mener selv, jeg har et par sæsoner endnu.

- Jeg er i gang med at forhandle en polsk kontrakt. Så må vi se, om det også bliver til en dansk eller svensk af slagsen.

Ser frem til DM

Onsdagens DM bliver dermed Nicki Pedersens sidste for Holsted Tigers.

- Jeg skal køre ud og levere mit bedste og få det bedste ud af det. Og så tager vi den derfra. Det bliver end of an era med Holsted Tigers, siger en smilende Nicki Pedersen.

Pedersen er ved siden af sin aktive karriere landstræner for Danmark.