Dansker skal køre for Olympiakos

16x9

Fodboldklubber som Milan, Roma, Liverpool, Tottenham og Dortmund er alle holdsponsorer i den nye motorsports-liga Super League Formula. Og det ambitiøse projekt har nu også fået et dansk islæt.

Stortalentet Kasper Andersen skal de næste to år kører Olympiakos' bil i Super League Formula, og den 24-årige dansker får dermed en unik chance for at vise sig på den helt store scene.

"Det er en stor chance, der har budt sig, så jeg må bare gribe den," siger Kasper Andersen til TV 2 Sporten.

Kasper Andersen, der i denne sæson har kørt for italienske Trident Racing i Formula Masters, skal allerede i aktion i på lørdag, når løbsserien har premiere på Donnington Park.

"Jeg føler mig helt klar til løbet på lørdag. Jeg kørte på banen i 2005, og jeg har det rigtig godt med den," siger Kasper Andersen.

Projekt med store mål
Super League Formula er et helt nyt koncept og en direkte konkurrent til Formel 1. I første sæson skal der køres seks afdelinger, hvilket bliver udvidet til ni i 2009, og målet er 17 løb i 2012.

"Konceptet har endnu ikke fået den store opmærksomhed i Danmark, men jeg er sikker på, at det bliver en succes. Det er mere folkeligt og appellerer mere til publikum end fer eksempel Formel 1," fortæller det danske islæt om den nye million-satsning.

Fodboldklubber i Super League Formula:
AC Milan (Italien), Al-Ain FC (Saudi Arabien), Anderlect (Belgien), Roma (Italien), Beijing Guoan FC(Kina), Borrussia Dortmund(Tyskland), Corinthians (Brasilien), FC Basel (Schweiz), FC Porto (Portugal), Flamengo (Brasilien), Galatasaray (Tyrkiet), Liverpool FC (England), Olympiakos (Grækenland), PSV Eindhoven (Holland), Glasgow Rangers (Skotland), Tottenham Hotspur (England), Sevilla FC (Spanien)