Formel 1-sensation i Barcelona

16x9

Pedro Maldonado blev en sensationel vinder af Spaniens grand prix

Årets Formel 1-sæson fortsætter med at være totalt uforudsigelig. Sæsonens femte løb bød søndag på den femte vinder, og denne gang var der tale om lidt af en sensation.

Upåagtede Pastor Maldonado fra Williams-holdet sejrede nemlig ved det spanske grand prix i Barcelona. Det var den 27-årige venezuelaneres første sejr i Formel 1, hvor han i sin debutsæson sidste år scorede ét sølle point.

Maldonado, hvis bedste placering i et grand prix inden søndagens løb var en ottendeplads, vandt foran to tidligere verdensmestre, Fernando Alonso (Ferrari) og Kimi Räikkönen (Lotus).

Diskvalificeret
McLarens Lewis Hamilton, som var hurtigst i kvalifikationen, men blev degraderet til sidstepladsen i startrækkefølgen på grund af utilstrækkelig benzin i bilen, kørte sig meget flot op i feltet. Englænderen sluttede som nummer otte.

Men dette grand prix handlede om Maldonado, der allerede i kvalifikationen fik vist, at han havde god fart i sin racer.

Efter Hamiltons degradering startede Maldonado som etter, og selvom hjemmebanefavoritten Fernando Alonso var hurtigst i begyndelsen og overhalede Maldonado, gik Williams-køreren ikke i panik.

Fejlfrit løb
For en kører, der aldrig er i nærheden af de øverste pladser, leverede Maldonado et fremragende og fejlfrit løb, selvom den dobbelte verdensmester Alonso konstant pressede ham.

Tyske Sebastian Vettel (Red Bull) - de seneste to sæsoners verdensmester - blev nummer seks og forsvarede førstepladsen i den samlede stilling.

Det næste grand prix køres i Monacos berømte gader om to uger.