Demonstranter angreb Formel 1-løb

16x9

Flere grupper af demonstranter forsøgte natten til lørdag at chikanere Formel 1-løbet i den canadiske storby Montreal, da det store motorløb bliver anset for at være en begivenhed for samfundets elite.

Demonstranterne gik blandt andet til angreb på et stort telt, der er sat op i centrum af byen for at skabe en folkefest omkring Formel 1-løbet. Det lykkedes dog ikke for dem at rive teltet ned.

Det lokale politi måtte bruge peberspray for at dæmpe de sort- og rødklædte demonstranter og samtidig blokere alle indgange til tribunerne.

Dødstrusler
De oprørte canadiere, hvoraf mange er studerende, er ikke kun utilfredse med, at Formel 1-løbet er kommet til byen. Mange af dem bruger også den store begivenhed til at protestere over, at regeringen har vedtaget en lov, der gør det dyrere at studere.

Politiet har foreløbig anholdt 12 mennesker - fem af dem kan se frem til at blive tiltalt for lovovertrædelser.

Den tidligere Formel 1-verdensmester Jacques Villeneuve fortæller, at han har modtaget dødstrusler, fordi han har kritiseret demonstranterne, da de har truet med at blokere nedgangen til byens metrostationer, så publikum ikke kan komme frem til løbet.

Formel 1-løbet bliver kørt på søndag.