Nicki P.: Det var ikke min aften

16x9

Publikum ved speedway-grand prix'et i Parken møder hvert år op med håbet om at se den fynske fighter Nicki Pedersen i en hovedrolle.

Og en hovedrolle fik Nicki Pedersen bestemt i dette års løb lørdag aften, men det var mest for at være impliceret i tre styrt. Det sidste kostede ham en diskvalifikation fra semifinalen.

"Det var bare ikke min aften," konstaterer Nicki Pedersen.

"Jeg kom ellers godt fra start, men jeg tabte farten kort efter, og det er det, der gjorde, at de andre kørte op i mig, forklarer de senere års bedste danske speedwaykører.

Danskeren lagde ellers hårdt ud med sejre i sine to første heat, men da han skuffet kunne traske ud af det danske nationalstadion efter endt arbejde, kunne han konstatere, at de sejre forblev de to eneste.

"I starten havde jeg ikke de samme problemer. De kom senere. Vi forsøgte alt, men i dag kunne vi simpelthen ikke finde de rigtige indstillinger på cyklen," siger Nicki Pedersen, der ikke for alvor kunne hidse sig op over diskvalifikationen i semifinalen.

"Den var fifty-fifty," mener fynboen.

Dermed blev det heller ikke i år, at den 35-årige dansker vandt i Parken. Da han og siden Bjarne Pedersen røg ud efter semifinalen, valgte en stor del af publikum at udvandre inden finalen.

Men Pedersen er efterhånden træt af snakken om den manglende Parken-sejr.

"For mig handler det om at vinde VM, og så lever jeg egentlig fint med, at jeg ikke har vundet i København. Der kommer en dag i morgen, og vi må videre, lyder det fra Nicki Pedersen.

Australske Jason Crump vandt det københavnske grand prix og fører også i den samlede stilling, hvor Nicki Pedersen nu er nummer tre.