TV: Tom Kristensen om sin nye racer

Læs og se danskeren fortælle om sin hybridracer

Tom Kristensen skal i år forsøge at vinde sit niende Le Mans i den hybridbil, som Audi stiller til start med (R18 e-tron quattro), og danskeren har været med til at udvikle konceptet bag den nye racer.

Her fortæller Tom Kristensen om forskellene på Audis to racerbiler i årets Le Mans.

"R18 ultra og R18 e-tron quattro (Tom Kristensens bil, red) er to forskellige koncepter. Der er ingen forfordeling fra Audis side. R18 ultra er lettere og har en større tophastighed, mens vi i R18 e­tron quattro har en bedre acceleration, trods en tungere bil, der har en knap så fordelagtig vægtfordeling," siger danskeren i en pressemeddelelse.

Ny kørestil
"Det skyldes, at vi i R18 e-tron quattro har lov at opsamle bremseenergi i syv zoner på Le Mans­banen, som vi kan bruge til at give et powerboost i omkring tre sekunder på forhjulene, så snart vi kører over 120 km/t. Det giver naturligvis en anderledes kørestil, som vi alle tre har skullet vænne os til,"

Den anderledes kørestil betyder, at der har været mange ting at få styr på, men Tom Kristensen mener, at teamet nu er klar til at jagte endnu en triumf på den legendariske bane i Le Mans.

"Vi har brugt testdagen i forrige weekend på, at arbejde med hjulophæng, vægtfordeling og løbssetup. Vi har alle tre en rigtig god fornemmelse af bilen nu. Vi er klar," forsikrer den danske Le Mans-legende.

"Nu ser jeg frem til at mærke den unikke stemning, mens Le Mans kommer til live og møde det entusiastiske publikum - ikke mindst de mange tusinde danskere, som igen i år kommer hele vejen herned for at bakke os op. Det er fantastisk."

Øverst i denne artikel kan du se en video, hvor Tom Kristensen fortæller om sin nye hybridracer.