Tom K. blev nummer to på Le Mans

16x9

Den danske racerkører Tom Kristensen og hans mandskab i Audi-racer 2 må nøjes med andenpladsen i dette års udgave af 24-timers-løbet Le Mans.

For en mand, der har vundet Le Mans otte gange, kommer en andenplads næsten altid som en skuffelse, men måden det skete på denne gang, gør kun den sekundære placering endnu mere ærgerlig.

Holdet havde nemlig sejren inden for rækkevidde, da Kristensens medkører Allan McNish kørte galt og ødelagde alle sejrschancer for ham selv, Kristensen og Rinaldo Capello.

Ville vinde for "Dindo"
På forhånd havde Tom Kristensen som en ægte firmaets mand ellers erklæret sig tilfreds, hvis blot en af Audi-bilerne tog sejren i det berømte løb.

Men efter på det nærmeste at have kørt køler mod køler med de senere vindere i Audi 1 gennem det meste af natten og søndag formiddag, var det alligevel en frustreret dansker, der satte sig bag rattet for at køre den sidste time.

For mens Kristensen gjorde sine sidste forberedelser til at føre bilen igennem de afgørende runder og først over målstregen, ramlede McNish ind i et autoværn. Dermed gentog historien sig fra sidste år, hvor skotten også kørte galt.

Da vidste Tom Kristensen, at chancerne for Le Mans-sejr nummer ni var forduftet.

"Jeg ville så gerne have vundet for Dindo (medkører Rinaldo Capello, der søndag fyldte 48 og kører sit sidste Le Mans)," sagde den danske veteran til TV 2, inden han klokken to satte sig bag rattet.

Dermed blev det endnu en triumf for sidste års sejrherrer André Lotterer, Marcel Fässler og Benoit Tréluyer og den ventede sejr for Audi, der gik ind til løbet som storfavoritter og retfærdiggjorde den vurdering ved at besætte de tre første pladser.

Det er første gang, Tom Kristensen slutter som nummer to i løbet efter otte sejre og tre tredjepladser. Han må altså vente mindst et år på at hente sin sejr nummer ni. Sidste gang han stod øverst på sejrsskamlen var i 2008.