McNish forklarer Le Mans-uheldet

16x9

Med under tre timer til Le Mans' afslutning kørte Allan McNish galt i Audi nummer to i Porsche-svinget. På den måde kostede han Tom Kristensen muligheden for at vinde sin niende sejr i det legendariske løb.

McNish forsøgte at overhale en GT-bil, men endte med at køre ud i rabatten, hvor Audien mistede vejgrebet. Sådan forklarer skotten selv uheldet.

"Jeg kom op bag GT-bilen, som jeg ville overhale. Normalt trækker de lidt ud for at give plads, men det gjorde ham her ikke. Han blev bare kørende i midten. Det havde jeg ikke forventet. Da bilen løftede sig, spinnede den rundt og ramte barrieren," siger Allan McNish til sporten.tv2.dk.

"Du kommer jo her for at vinde!"
Selvom McNish altså mener, at GT-bilen begik en kørefejl, da skotten ville overhale, så var skuffelsen tydelig hos den iltre racerkører efter årets Le Mans, hvor sejren så sent gled ud af hænderne på Audi nummer to.

"Du kommer jo her for at vinde. Ikke for at blive to'er. Vi har kæmpet hårdt for at være i en position, hvor vi kunne vinde løbet. Vi vidste, at det nok ville blive en tæt duel mellem os og Audi nummer et. Jeg synes ellers det så godt ud for os."

Jeres mekanikere knoklede for at få gjort bilen klar. Hvad har du sagt til dem efterfølgende?
"Jeg har takket dem for deres indsats."