Fodbold

FCK og Nicklas Bendtner holder pressemøde

Den nyankomne FCK-angriber Nicklas Bendtner trænede for første gang sammen med sine holdkammerater i FC København omkring klokken 10.30 onsdag formiddag, efter han sent mandag blev præsenteret som ny spiller hos de danske mestre.

Klokken 14 blev der afholdt pressemøde, hvor Nicklas Bendtner sagde sine første ord som FCK-spiller.

Pressemødet er slut

Ståle og Bendtner har nu forladt pladserne. 

Kommentar

Morten:

Jeg synes at det er et stort sats af FCK, og måske lidt skuffet som fan. Var der virkelig ikke andre interessante emner her ved lukketid, end Bendtner ?

Hvad skal Bendtner gøre for at præstere?

- Lave mål og assists, siger Ståle, mens han griner. 

Er du klar på at blive den største stjerne i Superligaen?

- Jeg er godt klar over, det vil trække en masse opmærksomhed. Men det handler bare om at levere fra kamp til kamp og træning til træning, siger Bendtner. 

Ståle vil ikke udtale sig om økonomien vedrørende transferen. 

- Mit eneste fokuspunkt er med FCK, som jeg håber på at forlænge, og det er der, mit fokus ligger. Ikke på så meget andet (i svar på et spørgsmål angående landsholdet), siger Bendtner. 

- Forhåbeligvis kan jeg spille på tirsdag, og det vil give os en rigtig god indikation på, hvor jeg står rent kampmæssigt, siger Bendtner. 

- Jeg er blevet vældig glad for at cykle, siger Bendtner. 

- Det var helt udelukket at spille i en anden dansk klub end FCK. Jeg vidste, hvis jeg skulle tilbage til Danmark, så var det FCK. Stemningen og opbyningen omkring derbys mellem FCK og Brøndby glæder jeg mig til, siger Bendtner. 

- Han ved, hvad han går ind til. Han kender mange af spillerne og en del af trænerne. Så han starter ikke helt på ny i modsætning til de spillere, der kommer fra den næstbedste spanske række, siger Ståle. 

Var Nicklas jeres førsteprioritet?

- Nicklas var hele tiden et alternativ, siger Ståle. 

Manglende live-billeder

Vi har desværre problemer med vores LIVE-video ude fra pressemødet.

- Jeg har min søn, min kæreste og min familie her. Det er ikke meget mere i livet, man behøver, siger Bendtner. 

- For at sige det ligeud, så har jeg været helt bevæget af den opbakning, jeg har fået fra danskerne. Det handler ikke om, hvad København kan give mig, men hvad jeg kan give København, siger Bendtner. 

- Jeg søger på nuværende tidspunkt en længere aftale med FCK, siger Bendtner. 

- Jeg kunne ikke få nummer 52. Jeg ved godt, der kun er én 32, og det er Peter Møller, så jeg håber, jeg kan leve op til det. Det er et stort nummer at bære, siger Bendtner. 

- De sidste 3-4 måneder i Rosenborg var svære, men de har ført mig til her, hvor jeg sidder i dag. Så jeg er bare glad og fokuserer på det, der er positivt, siger Bendtner. 

- For mig virkede det rigtig at tage til udlandet tidligt. Jeg fik en masse fodboldlærdom, som jeg ikke følte, jeg kunne få herhjemme, siger Bendtner om at tage til udlandet som 16-årig

- Jeg har glædet mig rigtig meget til at komme tættere på min søn. Det har været svært at være i alle de andre lande. Så det kommer jeg til at vægte rigtig højt, siger Bendtner. 

- På alle store missioner er der bump på vejen. Jeg har afsonet min straf, og jeg glæder mig rigtig meget til at vise den person, jeg er, her på dansk jord, siger Bendtner.