Chris Anker: Vueltaen passer mig

16x9

Chris Anker Sørensen er godt tilfreds med årets Vuelta_rute

Onsdag blev ruten til dette års Vuelta à Espana præsenteret i Benidorm. En rute som passer godt til Team Saxo Banks-Sunguards danske bjergrytter, Chris Anker Sørensen.

- For mig personligt og fordi jeg går og tænker på at køre klassement, er det selvfølgelig godt, at der ikke er alt for mange enkeltstartskilometer. Samtidig er der en holdtidskørsel, som er godt for vores hold, fordi vi vin­der tid på de andre. Alt i alt ser det ud til at være et løb for bjergryttere og det ser jeg rigtig positivt på, siger danskeren til sporten.tv2.dk.

En af de helt store overraskelser ved årets Vuelta-rute er, at Pyrenæernes bjege ikke er med.

Godt med noget nyskabelse i løbet
- At Pyrenæerne ikke er med, gør løbet anderledes, fordi der plejer at ligge nogle bjergetaper. Til gengæld får man Baskerlandet, som er et ubehageligt terræn at køre i, og hvor der også er mange stigninger op og ned, fortæller den danske cykelrytter, og sætter ord på en af de strabadser, som rytterne skal over.

- Sierra Nevada er et modbydeligt bjerg, og jeg kender det rigtig godt. Især i september plejer det at være stegende hedt, og Sierra Nevade er nærmest en ørken.

- Jeg ser det som et meget, meget spændende løb, lidt anderledes end det plejer at være, men det gør ikke noget. For mig personligt ser det også meget, meget spændende ud, og har de facetter, som jeg er god til som rytter, vurderer Chris Anker Sørensen til sporten.tv2.dk, og glæder sig især over, at der kun er 40 kilometers individuel enkeltsart.

Pyrenæerne erstattes af Baskerlandet
Baskerlandet har ikke været med på Vueltaens rute i 33 år, og derfor vil det baskiske cykelhold, Euskaltel, angriber til højre og venstre tror den danske rytter, som glæder sig til at køre der.

- Når vejret er godt synes, jeg det er et rigtig, rigtig fedt terræn. Alle de små bakker indbyder til angreb, og jeg er en rimelig offensiv rytter, så jeg kan rigtig godt lide at køre der, siger Chris Anker Sørensen.

I alt byder årets Vuelta-rute på seks bjerg-afslutninger.