Få overblik over Frank Løke-sagen

16x9

Tv2.dk giver dig her et overblik over sagen om håndboldspilleren Frank Løke, der har skrevet kontrakt med både Skjern Håndbold og kroatiske RK Zagreb

Tv2.dk giver dig her et overblik over sagen om den norske håndboldspiller Frank Løke, der har skrevet kontrakt med både Skjern og kroatiske RK Zagreb.

29. juni 2009
TV 2 Sporten erfarer, at Skjern Håndbold har skrevet kontrakt med den norske landsholdsstreg Frank Løke, der ved EM i 2008 blev stemt ind på turneringens All Star-hold.

Den 29-årige nordmand, der tidligere har spillet for FCK Håndbold, skifter fra Amicitia Zürich i Schweiz på en tre-årig aftale.

9. juli 2009
Den kroatiske storklub RK Zagreb præsenterer på sin hjemmeside Frank Løke som ny spiller i klubben.

Ifølge kroaterne skrev de allerede den 20. juni kontrakt med Løke, og derfor mener de, at den treårige kontrakt, som Löke underskrev med Skjern den 29. juni, er ugyldig.

Frank Løke bekræfter historien over for norske VG og siger, at hans kontrakt med Skjern kun var en forhåndsaftale, og derfor er den ikke gyldig.

Skjern kan ikke få fat i Frank Løke og er forundrede over udmeldingerne, men over for TV 2 Sporten gør eliteudvalgsformand Carsten Thygesen det klart, at klubben forventer, at Løke overholder sin kontrakt og møder til sæsonstarten i Skjern.

10. juli 2009
Frank Lökes rådgiver, Peter K. Bertelsen, meddeler Skjern, at nordmanden vil spille for Zagreb, og det får Skjern til at hyre en advokat.

15. juli 2009
Dansk Håndbold Forbund (DHF) går ind i sagen og henvender sig på vegne af Skjern til Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) i håb om at få udleveret Frank Løkes spillerlicens, som på dette tidspunkt stadig er hos Amicitia Zürich i Schweiz.

31. juli 2009
Frank Løke siger til norske VG, at Det Kroatiske Håndboldforbund har modtaget hans spillerlicens fra EHF, så han nu er klar til at spille for RK Zagreb.

Det får DHF til at tage sagen op med EHF:

"Hvis det er rigtigt, at Løkes licens er røget til Zagreb, så slutter det ikke her. Så rejser vi en sag i EHF)," siger DHF's souschef Frank Smith til TV 2 Sporten.

Ifølge Frank Smith kan Løke får op til to års karantæne for at skrevet kontrakt med begge klubber.

1. august 2009
Skjern kræver, at Frank Løke bliver straffe for at have skrevet kontrakter med to klubber.

"Det her er blevet principielt for os. Vi går efter at få ham straffet, og vi går efter at få kompensation," siger Skjerns eliteudvalgsformand, Carsten Thygesen, til TV 2 Sporten.

Samtidig slår han fast, at Skjern ikke længere har nogen interesse at få Frank Løke på holdet. Men klubben vil have kompensation for at slippe ham.

5. august 2009
Skjerns eliteudvalgsformand, Carsten Thygesen, siger til tv2.dk, at klubben ikke har nogen planer om at finde en erstatning for Frank Løke.

"Indtil videre satser vi på den trup, vi allerede har, og som vi synes er både spændende og god," siger Carsten Thygesen.

19. august 2009
EHF indkalder både Skjern og RK Zagreb til et møde i den østrigste hovedstad Wien den 26. august, så man kan få afgjort, hvem der har ret til Frank Løkes spillerlicens.

26. august 2009
Mødet mellem Skjern, RK Zagreb og EHF ender noget egentlig resultat.

"Der kom ikke noget ud af det. Vi mødtes i Wien for at se, om vi kunne blive enige om, hvad der reelt har ret til spillerlicensen til Frank Löke. Men der kom ingen anden løsning, end at vi er enige om at være uenige," siger bestyrelsesmedlem i Skjern, Bjarke Hansen, til tv2.dk.

Skjern får at vide, at EHF vil træffe en afgørelse i sagen i løbet af en måneds tid.

17. september 2009
Frank Løke får lov til at få debut for RK Zagreb om fredagen (18. september), selv om EHF endnu ikke har afgjort sagen.

Det har Skjern det dog fint med.

"Det er den vurdering, EHF har taget, at licensen lige nu ligger hos dem, så det må vi bare acceptere. Jeg synes, det er fint, at spilleren kan spille, så længe sagen ikke er afgjort. Ellers kunne man som klub jo låse spillere ved at klage," siger bestyrelsesmedlem i Skjern, Bjarke Hansen, til tv2.dk.

24. september 2009
I LPS på TV 2 fortæller Skjern, at EHF var villig til at tillade penge under bordet for at få løst sagen, da de to klubber og EHF mødtes den 26. august.

"Vi havde en klar fornemmelse af, at hvis vi fik nogle penge af RK Zagreb, så ville EHF kigge den anden vej og lade sagen ligge," siger Bjarke Hansen til LPS.

30. september 2009
Det europæiske håndboldforbund (EHF) idømmer Frank Løke en karantæne på ni måneder og en bøde på 10.000 euro.

Men karantænen gælder kun i internationale klubkampe, oplyser EHF til TV 2 Sporten - og altså hverken i den kroatiske liga eller på det norske landsholdet, der til januar skal med til EM i Østrig.

EHF beslutter desuden, at det er kontrakten med kroaterne, der er den gyldige af de to kontrakter, da Løkes aftale med Zagreb ifølge EHF blev indgået først.

1. oktober
Formanden i RK Zagreb, Bartol Kaleb, siger til TV 2 Sporten, at den kroatiske klub vil sagsøge Skjern for godt 7,5 millioner kroner, fordi Frank Løke nu har fået ni måneders karantæne fra internationale klubkampe.

8. oktober
Dansk Håndbold Forbund, Divisionsforeningen og Skjern melder i fællesskab ud, at straffen til Frank Løke er for mild. Samtidig vil Skjern indlede et civilt søgsmål mod Frank Løke og kræver 890.000 kroner i erstatning. Frank Løke selv kalder udviklingen for "helt latterlig".

4. november
Det Europæiske Håndboldforbund (EHF) afviser at give Skjern og Dansk Håndbold Forbund (DHF) mulighed for at argumentere for en hårdere straf, når en særlig EHF-appelret skal behandle sagen om den norske stregspiller.

"Det er en disciplinærsag mellem Frank Løke og EHF, som det danske forbund ikke er part i," forklarer EHF's pressechef Balázs Nemcsik til tv2.dk

24. marts 2010
Gennem sin egen ret - The EHF Court of Arbitration (ECA) - frikender EHF sig selv i sagen om Frank Løkes kontrakt med Croatia Zagreb.

ECA slår i et 18 sider langt dokument fast, at man holder sig til de oplysninger, kroaterne har fremlagt, og at de dermed er Frank Løkes retmæssige arbejdsgiver.