Sport

E-Sport: Dansker klar til at gentage triumf - blandt favoritterne til FIFA-VM

Danske August Rosenmeier vandt FIFA-VM for to år siden, og efter store overvejelser er han nu klar til at gentage triumfen.

Verdens største E-Sport event afgøres i de her dage i New York.

August Rosenmeier

Dansk professionel FIFA-spiller, har vundet verdensmesterskaberne FIFA Interactive World Cup (FIWC) og Electronic Sports World Cup (ESWC), det skandinaviske mesterskab og DM i FIFA flere gange.

Har i længere perioder været placeret som nr. et på FIFA’s officielle rangliste.

Spiller fodbold på eliteniveau som central forsvarsspiller i B 1908 i 2. division øst.

Har valgt at spille med Brasilien og Frankrig som sine to udvalgte hold til FIWC i New York

FIWC 2016, FIFA INTERACTIVE WORLD CUP, eller i daglig tale, FIFA-VM. Det er 12. gang, at VM afholdes, og historiebøgerne har én gang før haft en dansker på toppen af denne verdensbegivenhed.

August Rosenmeier, en 19-årig dansk student, vandt turneringen for to år siden i Rio under den rigtige VM-slutrunde. August Rosenmeier vandt titlen og al den hæder, der tilfalder en ung mand, som lige har slået mere end to millioner andre Fifa-spillere.

Sidste år tabte danskeren sin semifinale ved VM i München på straffespark til Julien Dassonville fra Frankrig og måtte nøjes med bronze. Den skuffelse var lige ved at tage lysten fra den 19-årige københavner, men udsigten til at blive den første i verden til at genvinde VM-titlen var for stor, og derfor er August Rosenmeier tilbage - endda i øverste seedningslag, når der senere søndag trækkes lod til de indledende puljer.

I bowlen med de fire favoritter er også sidste års verdensmester, Abdulaziz Alshehri. De to er da også bookmakernes favoritter, og begge er sat til odds 4,5. Danmark har også Mohammad Al-Bacha med, når der trækkes lod, og ”Bacha” er i det tredje seedningslag.

Mere end to tusinde Fifa-spillere har forsøgt at kvalificere sig til dette års VM gennem en langstrakt online proces. Så både Al-Bacha og Rosenmeier har skulle vinde 90 kampe i træk for at komme til New York.

Til VM spiles der både på playstation og X-box, men der bliver kun en samlet verdensmester, når finalen bliver spillet tirsdag aften kl 23.00 i New York, og han kan meget vel blive dansker.

I tv-klippet over artiklen kan du se August Rosenmeier tabe sin semifinale ved FIFA-VM i München.