Sport

E-sport: Dansk VM-favorit havnede i dødens gruppe

August Rosenmeier er storfavorit til at vinde VM fodboldspillet FIFA i New York, men danskeren får hård konkurrence.

Var der en årsag til, at August Rosenmeiers navn kom først op af lodtrækningsbowlen, da Frank Lampard i nat trak lod ved Fifa-VM i New York?

I så fald er det ikke lige til at se, for den tidligere danske verdensmester fik den måske mest vanskelige lodtrækning overhovedet.

I seedningslag nummer tre var svenskeren Ivan Lapanje, Fifa-spilleren som bookmakerne lige nu mener er lige efter August Rosenmeier i kampen om at blive verdensmester ved FIWC2016

- Jeg havnede i dødens gruppe, det er der ingen tvivl om, siger August Rosenmeier til TV 2 SPORT lige efter lodtrækningen.

Det er de to bedste fra hver gruppe, der går videre fra gruppespillet, men den amerikanske veteran Giuseppe Guastella er ikke en walk-over, og sidste mand i gruppen er brasilianeren Edson Mata, skal også regnes med blandt de bedste.

- Jeg har vundet to ud af de tre kampe vi spillet mod hinanden, fortæller svenskeren Ivan Lapanje til TV 2 SPORT i New York, efter lodtrækningen.

Et arvefjendeopgør

Den kroatisk fødte 23-årige Fifa-spiller sammenlignende lodtrækningen med det, som den virkelige fodboldverden har været fulgt af det seneste år, nemlig arvefjendeopgørene mellem Danmark og Sverige

- Der har været mange kampe mellem Danmark og Sverige i dette år, og nu igen her i New York, og jeg tror på mig selv, smiler svenskeren med kælenavnet BorasLegend, med hentydning til hans og familiens bopæl i Borås i Sverige.

- Han er uden tvivl den farligste konkurrent, men jeg tror på mig selv og er fokuseret. Det kan godt være jeg kommer i pulje med tre gode spillere, men jeg ved, at de frygter mig og måske mere, end jeg frygter dem, siger en August Rosenmeier sprængfyldt af selvtillid i New York.

For FIWC 2016 anden danske deltager, Muhamad Al-Bacha blev lodtrækningen helt fornuftig. Den topseede spiller i Al-Bachas gruppe var englænderen Dean Coombes, og derudover brasilianeren Victor Guedes samt tyskeren Benedikt Saltzer.

Saltzer var spilleren der må betegnes som ”lucky looser”, da han kom ind i slutrunden som følge af den regerende verdensmester Alshehri’s visumproblemer og efterfølgende afbud.

Men Mohamad Al-Bacha er fortrøstningsfuld.

-Jeg vil ikke kalde det held, men man skal være heldig for at komme langt, men jeg skal videre fra gruppen, og så er alt muligt slår slutrunde debutanten fast.

Lampard betød held

Så alt i alt er der tilfredshed med lodtrækningen i blandt de danske deltagere, så Frank Lampard var på sin vis lykkens gud, for danskerne.

Og der var der også danske hilsner fra Frank Lampard, da TV 2 SPORT eksklusivt fik en kort snak med Chelsea-legenden.

- Hils Jesper Grønkjær, han er god ven, smilede Frank Lampard, mens han fortalte at han selv spiller lidt Fifa, men slet ikke på niveau med de spillere som han lige havde trukket lod for.

Frank Lampard spiller til dagligt fodbold i New York, for MSL-klubben New York City.

Det er i øvrigt englænderens holdkammerat David Silva, der på tirsdag overrækker mesterskabstrofæet til den nye verdensmester.

Verdensmesteren løber med 20.000 dollars, og retten til at deltage ved Ballon d’Or sammen med alle de store fodbold stjerner.

I klippet herunder kan du blive klogere på FIFA-VM og den danske favorit.