Sport

17-årig fejer al modstand til side: Dansk sensation lurer ved VM i Fifa

17-årige Muhamad Al-Bacha har suverænt spillet sig i semifinalen ved FIWC 2016. Den tidligere verdensmester August Rosenmeier er færdig for i år.

Sensationen lurer i New York til dette års Fifa-vm.

Og sensationen er dansk. Muhamad Al-Bacha har pillet pynten af al modstand ved FIWC 2016.

Den 17-årige studerende fra Kokkedal i Nordsjælland har vundet samtlige sine kampe, og han har endnu til gode at slippe mål ind.

Derfor er ”Bacha” også soleklart i semifinalen som afvikles tirsdag aften på The Apollo i Harlem.

Ikke bange for ham

Modstanderen bliver svenskeren Ivan Lapanje, der ligner en vanskelig modstander, men det var Muhamad Al-Bacha, der var på alles læber, da dagen gik på held og semifinalerne var klar.

- Det bliver alt eller intet. Jeg vidste, jeg godt kunne. Jeg spiller med Frankrig, og jeg troede på det, strålede Muhamad Al-Bacha efter det stod klart, at han stadig lever ved VM.

Og selvom Ivan Lapanje er en stor mundfuld for de fleste, så har ”Bacha” tanket selvtillid inden mødet med svenskeren.

- Jeg har slået Ivan online, så jeg er ikke bange for ham. Jeg ved godt, hvordan man gør. Ivan spiller tålmodigt, men jeg har min strategi, og jeg håber det vil virke, slår danskeren fast overfor TV 2 SPORT i New York.

Spilleformatet ved dette års FIWC 2016 har bestået af to enheder. En enhed med 16 spillere, der har dystet på PlayStation, og en enhed på 16 spillere, der har kæmpet på X-box.

I morgen spilles konsolfinalerne, FIWC 2016’s semifinaler. Vinderen af de to konsol finaler mødes i den endelige finale, hvor der først er fundet en vinder, når man har spillet en kamp på begge konsoller. Altså to finalekampe, en på hver konsol.

Skuffelse for tidligere verdensmester

For den tidligere danske verdensmester August Rosenmeier blev dette års FIWC 2016 en kæmpe skuffelse.

En lodtrækning, der sendte ”Agge” i ”dødens gruppe”, begyndte med en hård kamp mod den amerikanske veteran Guestella, som endte uafgjort 1-1. Anden gruppekamp for August Rosenmeier var mod Ivan Lapanje fra Sverige, og selv en tidlig føring kunne ikke afholde svenskeren fra at vinde 2-1.

Dermed var August Rosenmeier afhængig af hjælp fra svenskeren for at gå videre, så selvom danskeren vandt sin sidste gruppekamp mod Mata fra Brasilien, så var VM overstået, da Guestella slog Lapanje - og exit Rosenmeier.

- Jeg er så ked af det. Jeg føler, jeg har svigtet - måske lidt storladet - hele Danmark, fordi der var så store forventninger. Men mest af alt skuffer jeg mig selv og min træner Adel, sagde en trist August Rosenmeier til TV 2 SPORT i New York.

3-5 timers træning dagligt

Hvis nogen tænker, hvor svært kan det der Fifa være, så hør hvor meget ”Bacha” træner.

- Det bliver til 3-5 timer hver dag.

- Men her op til finalen var jeg med skolen på tur til London, så der har jeg nærmest kun fået trænet i 5 timer i den sidste uge, fortæller Muhamad Al-Bacha efter en spilledag på små 10 timer på 30. etage i New Yorker skyskraber, The Skylark.

Tirsdag spilles finalerne på The Apollo Theatre, klokken 18 lokal tid, ca. 23.00 dansk tid.