Sport

Danmarksmesteren 2016 i armwrestling er fundet

Lasse Kickbusch er lige nu Danmarks sejeste armwrestler

Det slog han fast både med højre og venstre arm i -110 kg klassen til DM i Nørrebrohallen i København.

Selvom finalen i højre arm blev lidt af en fuser mod Jesper Vang Nielsen, så er der grund til at have forhåbninger til Kickbusch.

For den stærke sjællænder har netop som én af kun tre europæere kvalificeret sig til WAL i Las Vegas i juni måned.

-Det glæder jeg mig meget til, og faktisk er jeg klar til at droppe EM og VM for at få den oplevelse forklarer den nykåret danske mester til TV 2 SPORT.

Finalen i højre arm stod mellem Jesper Vang Nielsen og Lasse Kickbusch, men da den svenskboende Jesper Vang, to gange blev for ivrig og løftede sin albuen fra bordet, så blev han disket, og dermed blev Lasse Kickbusch dansk mester.

-Det var noget F... noget med F, ærgrede Jesper Vang Nielsen sig efter finalen, og Lasse Kickbusch var også trist over at vinde på netop den måde.

-Der er ikke nogen der gider at vinde på to fejl, men sådan er det også nogle gange, forklarede den danske mester.

Armwrestling har over de sidste tolv år udviklet sig ganske eksplosivt i Danmark, og finalisten fra finalen i -110 kg klassen Tonni Christensen var manden der om nogen satte Danmark på landkortet i det der kunne ligne noget bodega ballade, men som faktisk er meget mere.

Jeg sad som en 10 årig knægt og så ”Over the Top” med Sylvester Stallone, og tænkte det vil jeg også prøve en dag

Kilde Tonni Christensen

-Jeg sad som en 10 årig knægt og så ”Over the Top” med Sylvester Stallone, og tænkte det vil jeg også prøve en dag, smilede den venlige, men bomstærke wrestler til TV 2 SPORT.

-Jeg har været over hele verden med armwrestling, og fordi jeg var den eneste fra Danmark, så døbte de mig ”lonestar” i USA da jeg rejste der, smiler Tårnby-drengen.

Tonni Christensen var selv i årets finale i -110 kg klassen i venstre arm mod Lasse Kickbusch, men selvom ”lonestar” havde et godt greb, så fik Kickbusch også i venstre sat sig igennem og vandt.

Den gensidige respekt wrestlerne imellem er stor, og det er ikke nødvendigvis den største overarm der vinder, men måske i langt højere grad den med den hurtigste arm og med det bedste greb.

-Det er ofte den med de tynde arme man skal passe mest på, griner Jesper Vang Nielsen mens han kigger på TV 2  SPORT reporterens alt andet end imponerende overarm

-Altså når jeg lige står og mærker og vi står her, så tror jeg måske at du kan få en lige kamp mod en af de 16-årige piger i vores klub, siger den kraftfulde overarm med et glimt i øjet.

DM finalerne bliver altid afsluttet med en alle mod alle konkurrencer, og her slog den +110 kg wrestleren Daniel Kristensen med venstre arm,  den noget lettere, men utroligt senede og seje litauer Mindaugas Tarasaitis, der stillede op i -80 kg klassen.

Men i højre, tog Mindaugas Tarasaitis revanche og viste at det netop ikke kun er store muskler der vinder i armwrestling……….så der er håb for tyndarmede reportere fra TV 2 SPORT.