Rio 2016

Danskernes hotel i Rio ligner en byggeplads: -Det er slet ikke acceptabelt

Den danske OL-delegation er kommet på hårdt arbejde for at få den danske del af OL-byen klar til de danske atleter

Videoen er fra det kontor, hvor det danske OL-delegation skal arbejde under de Olympiske Lege

Den danske delegation er ankommet til en noget anden virkelighed i Brasilien end den de havde regnet med. For da de i mandags ankom til Rio de Janerio og den bygning, hvor de danske atleter skal bo under OL fik de sig noget af en overraskelse.

- Det er langt fra i orden. Det er uacceptabelt og det er frustrerende, siger Morten Rodtwitt, OL chef de mission, til TV 2 SPORT

Som det fremgår af billederne, så er det et mere eller mindre halvfærdigt hotel og kontorer som er blevet præsenteret for danskerne.

- Der er ikke vand i bygningen. Der mangler elektricitet, der er ikke varmt vand osv. Og så er der uhyggeligt beskidt. Det er en byggeplads, hvor der ikke er ryddet op. Der er byggestøv og byggematerialer over det hele, siger han.

Den manglende færdiggørelse af OL-byen fylder rigtigt meget for den danske delegation, der sammen med de andre lande hver aften holder krisemøde med arrangørerne og de andre lande. Derfor bliver kæmpet hårdt for i samarbejde med de andre delegationer at få OL-byen gjort færdig.

- Det er i arbejdstøjet. Vi gør rent som, vi aldrig har gjort rent før. Og rydder op og flytter alt muligt skidt og ragelse, og det er jo sådan set for at få noget progression i det her, så vi kan få skabt et kontor og komme i gang med at arbejde, siger Morten Rodtwitt.

- Det har også fået os til at stå sammen i de lande der er ankommet. Vi kom af med vores frustationer og gik derfra over til at blive samarbejdssøgende. Vi blev ret hurtigt klar over, at vi var nødt til at hjælpe Rio 2016 for at få løst de her problemer, siger Rodtwitt.

Derfor er han trods byggerodet optimistisk inden de danske atleter ankommer i næste uge

- Jeg håber og tror ikke, at det kommer til at påvirke atleterne. Når de først ankommer så håber jeg, at det hele er i orden, siger Morten Rodtwitt.

Herunder kan du se flere billeder fra den kun halvfærdige OL-by.