Rio 2016

Sølvmedalje, svømmefinale og lynhurtig Guldfirer: Sådan gik det danskerne ved OL lørdag

Flere danskere var i aktion lørdag på OL's første dag, hvilket resulterede i både en sølvmedalje i cykling og en finaleplads i svømning.

Allerede på den første dag ved de Olympiske Lege i Rio de Janeiro, lykkedes det at hente den første medalje hjem til Danmark.

Jakob Fuglsang krydsede målstregen som nummer to ved landevejsløbet i cykling, og danskeren fik dermed hængt en fortjent sølvmedalje om halsen efterfølgende.

Den danske svømmer Jeanette Ottesen indledte også sit OL i Rio de Janeiro lørdag. Her svømmede hun sig først i semifinalen i 100 meter butterfly.

Natten til søndag sørgede Jeanette Ottesen for, at der muligvis kan være mere metal på vej til Danmark, da hun sikrede en plads i finalen i 100 meter butterfly.

Jeanette Ottesen kom dog med i finalen på yderste mandat, da hun svømmede den syvende hurtigste tid af alle i de to semifinaler. 

Hun var dog ikke den eneste danske svømmer, som var i det olympiske bassin lørdag. De danske svømmepiger på 4x100 meter fri var også i aktion, men de formåede ikke at svømme sig i finalen.

Også to af de mandlige danske svømmere indledte deres OL lørdag, da Anton Ipsen og Mads Glæsner svømmede 400 meter fri i det samme heat.

På det olympiske ro-stadion var der masser af danske deltagelse lørdag. Her skulle guldfireren blandt andet indlede deres jagt på endnu en medalje af fineste karat ved et OL.

Den danske kvindelige singlesculler, Fie Udby, kom også godt fra start ved OL, da hun blev nummer to i sit indledende heat.

Den danske kvindelige dobbeltsculler med Nina Hollensen og Lisbet Falch Jakobsen sluttede desværre sidste i deres indledende heat. De har dog endnu en mulighed for at sikre en semifinaleplads, når de skal ud i et opsamlingsheat.