Sport

Bizar start på stort VM-opgør i skak - modstanderen var væk

Brikkerne var sat op til den helt store duel ved VM i hurtigskak, men da opgøret skulle i gang, manglede den ene af deltagerne.

Det så både komisk og uprofessionelt ud, da russiske Alexander Gristsjuk efter flere minutter kom gående i rask trav og satte sig klar til et VM-opgør i hurtigskak.

Hans armenske modstander Levon Aronian havde længe siddet og kigget efter sin modstander, der pludselig kunne anes på tværs af håndboldhallen i Doha.

- Han har brugt meget tid. Det er vældig specielt. Af en eller anden grund har han været opholdt, udbrød den norske skakekspert Torstein Bae hos NRK, i mens Gristsjuk foretog sit første træk.

De to spillere havde hver 15 minutter fra starten, og da russeren lavede sit første træk, var der allerede gået tre minutter. Til NRK forklarede Gristsjuk selv følgende om situationen:

- Jeg var lidt bange for at tabe, men det var ikke med vilje. Jeg blev forsinket.

I Norge, hvor skak er kæmpestort med verdensmesteren Magnus Carlsen som omdrejningspunkt, kalder de Alexander Gristsjuks handling for uprofessionelt. Specielt med tanke på at han møder en stærk spiller som Aronian ved et VM.

De mærkelige scener stoppede dog ikke her. Senere, i samme parti, havde armeneren nu så meget overskud og ekstra tid i forhold til sin modstander, at han nu forlod bordet og blev væk et stykke tid.

- Jeg tror bare, han skulle på toilettet, konstaterede Gristsjuk over for NRK.

Det norske medie beretter desuden, at partiet endte i remis, og at spillerne sad længe og snakkede sammen efter partiet, hvor de også havde plads til smil og grin.

Levon Aronian er favorit til at tage VM-titlen i hurtigskak, ligesom han også gjorde det i 2009. Alexander Gristsjuk har derimod vundet VM i lynskak tre gange i 2006, 2012 og sidste gang i 2015.