Sport

Danske eSport-hold kæmper om millioner - og middag til Mikkel Hansen eller 'Zanka'

Der er en del på spil søndag aften. Scanpix

Søndag kan blive en stor aften for de danske Counter-Strike-hold Astralis og North, der kan møde hinanden i finalen.

Der er store pengepræmier på spil i Counter-Strike-turneringen DreamHack Masters i Las Vegas, hvor vinderen løber af sted med 1,4 millioner kroner.

På sidstedagen af den store turnering er to af de fire tilbageværende hold danske. Hvis Astralis og North begge vinder deres semifinale, så bliver finalen et rent dansk opgør.

De danske hold har både en stor titel og pengepræmier i millionklassen på spil. To, der også har en del på spil, er fodboldspilleren Mathias ’Zanka’ Jørgensen og håndboldspilleren Mikkel Hansen.

På Twitter ønsker verdens bedste håndboldspiller Astralis  held og lykke med slutspillet i Las Vegas. Det fik straks FCK’eren Mathias ’Zanka’ Jørgensen til tasterne.

- Så går jeg med mine drenge fra North. Et venskabeligt væddemål med en middag på spil måske? spørger midterforsvareren.

North er ejet af FC København og Nordisk Film – og det er nok derfor, ’Zanka’ støtter sine kolleger. Væddemålet er Mikkel Hansen hurtig til at acceptere.

- Selvfølgelig. GL (held og lykke, red.) og HF (hav det sjovt, red.), drenge, skriver Hansen.

Astralis spiller sin semifinale mod polske Virtus.pro, som de senest slog i finalen ved Majoren i Atlanta, klokken 20:00. North spiller sin semifinale mod brasilianske SK klokken 23:00.

Finalen spilles klokken 3:00 natten til mandag.