Team Danmark giver støttekroner til speedskatere frem mod vinter-OL

Team Danmark har valgt at støtte speedskaterne Elena Møller Rigas og Viktor Hald Thorups forberedelser frem mod vinter-OL i 2018.

Team Danmark og Dansk Skøjte Union satser stort på at opnå et topresultat ved vinter-OL i PyeongChang i 2018.

Derfor har de to parter nu indgået et samarbejde, der sikrer en økonomisk støtte på i alt 708.000 kroner til de to danske speedskatere Elena Møller Rigas og Viktor Hald Thorup. Heraf er 250.000 kroner bevilget af Team Danmark.

Støtten skal give de to atleter optimale vilkår for at indfri den sportslige målsætning, der for dem begge er en top 5-placering ved vinter-OL i 2018. 

- Jeg havde slet ikke forestillet mig at stå her i dag og snakke om OL. Team Danmark-støtten giver os nu mulighed for at satse fuldt ud. Det har taget et stort pres væk fra mine skuldre, siger Elena Møller Rigas i en pressemeddelelse.

- Helt konkret betyder støtten for mig, at jeg kan skøjte på fuld tid frem mod OL, siger Viktor Hald Thorup. Hør mere til ham i videoen øverst på siden.

Støtten kommer - udover en direkte økonomisk indsprøjtning til de to atleter - også til at betyde, at landstræner Jesper Carlson bliver deltidsansat frem mod OL i 2018.

- Dansk Skøjte Union - og ikke mindst landstræner Jesper Carlson - har gjort et rigtig godt arbejde med at skabe gode sportslige rammer omkring speedskaterne.

- Projektstøtten frem mod OL skal gøre det muligt at optimere yderligere og forhåbentlig være med til at give de sidste procenter, der skal til for at sikre et godt resultat i PyeongChang i 2018, siger Lone Hansen, der er direktør i Team Danmark i en pressemeddelelse. 

Hvis det lykkes at indfri den sportslige målsætning om en top 5-placering, vil det være det bedste individuelle resultat for en dansker ved et vinter-OL nogensinde. 

I første omgang skal kvalifikationen til OL dog lige sikres.