Sport

Speedwayklub hev kører i retten på kampdag

Patrick Hansen i aktion under et tidligere løb. TV Kalundborg

Speedway-køreren Patrick Hansen måtte torsdag i retten før opgøret mellem Esbjerg og Grindsted, fordi esbjergenserne mente, han havde brudt en aftale.

Optakten til torsdagens speedwayopgør mellem Esbjerg og Grindsted var alt andet end perfekt for Patrick Hansen.

Esbjerg Vikings havde nemlig valgt at hive Patrick Hansen i fogedretten samme formiddag, fordi de mente, at den 19-årige speedwaykører havde brudt en aftale, som de havde indgået i forbindelse med et skifte til netop Grindsted. 

Det sidder i hovedet på en ung knægt, og han var tydeligt mærket af det.

Morten Peterson, holdleder i Grindsted

Hansen havde kontrakt med Esbjerg i denne sæson, men da han ikke kunne køre sig på holdet, indvilgede klubben i, at han skiftede til Grindsted - med det forbehold om, at han ikke måtte køre mod sin tidligere klub. 

- Vi stillede som krav, at hvis han skulle lånes ud, så kunne han ikke køre mod os, når vi skulle mødes i ligaen. Det var det, vi var trætte af, og så prøvede vi at få det stoppet, siger Esbjergs holdleder, Ib Pedersen, til TV 2 SPORT. 

- Jeg har det sådan, at man kan ikke køre mod en klub, som man har en aftale med. Så det var for, at han ikke skulle køre mod os. Det er det eneste, vi har sagt til ham. Men det valgte han at ignorere, selvom han havde skrevet under på det, fortsætter Ib Pedersen.

Men Esbjerg fik ikke medhold i fogedretten, og derfor måtte Patrick Hansen godt køre torsdagens opgør. 

- Esbjerg havde lavet en klausul med Patrick om, at han ikke måtte køre mod Esbjerg, og hvis han gør, så skal han betale et beløb. 40.000 kroner tror jeg, at det var. Men vi lavede den vurdering, at hvis du laver en klausul om, at en mand ikke må udføre sit job, så skal han have en kompensation for det, og det havde han ikke fået, siger holdleder i Grindsted, Morten Peterson.  

- Nu fik de ikke medhold, så speedwaysporten vandt i dette tilfælde, men det sidder i hovedet på en ung knægt, og han var tydeligt mærket af det, og det er ikke måden at talentudvikle på i dansk speedway eller i ligaen, lyder det videre. 

Patrick Hansen og resten af Grindsted-holdet tabte opgøret mod Esbjerg på en aften, hvor den unge speedwaykører kun formåede at hente tre point. 

Grindsted ligger sidst i Metal Speedway League, mens Esbjerg ligger nummer fire.